Tribuna
Noi punem panouri. Alţii le mazgalesc. Drept pedeapsă, le facem panouri ca să mâzgălească mai mult
Dumitru CHISELIŢĂ
850 vizualizari
Noi punem panouri. Alţii le mazgalesc. Drept pedeapsă, le facem panouri ca să mâzgălească mai mult

 

Aţi trecut recent prin Sub Arini? Eu zic să profitaţi şi să mergeţi. În primul rând, nu mai e nebunia de astă vară, cu trotinetişti, biciclişti, skateri şi patinatori pe role, care să fie într-un veşnic concurs de viteză şi să se comporte pe alei de parcă ar fi (aleile, da?) moşia unui părinte 1 al lor (ca să mă exprim finuţ). În al doilea rând, nemaifiind cald ca vara, au dispărut şi hamaciştii, deci nu mai auzi urlete (kwaeeee!) sau manele sau behăieli hiphop de la boxa portabilă. Deci e linişte, e un peisaj superb de toamnă, cu soare, nu chiar cald şi nişte culori fantastice.

 

Ai putea auzi şi păsărelele tipice parcului şi sezonului, dar ele au rămas puţine, din cauza campaniilor de dezinsecţie. Pentru ca trebuie să fii stupid ca să crezi că o dezinsecţie omoară doar căpuşe şi ţânţari. Iar cum majoritatea păsărilor se hrănesc cu insecte, ele au părăsit parcul, normal, nu? Despre ce păsări mai sunt (cîte mai sunt) prin Sub Arini, puteţi citi de pe panourile informative de le alei. Sau lasă, nu mai citiţi. Oricum nu pricepeţi nimic, nu că nu aţi fi capabili să înţelegeţi ci penrtu că, tehnic vorbind, nu prea mai poţi citi pentru că şi ele, panourile, sunt mâzgălite bogat. Semnături-tag, ştiţi "arta" aia de care nu va scăpa sibiul în veci pentru că nu doreşte nimeni asta.

Deci avem o nouă vandalizare şi aici nu e vorba de graferi "în cărţi" sau "cu pile" ca în alte situaţii, ci de simpli amatori, de wannabişti.

Şi, bineînţeles că măsura NU a fost ca să fie identificaţi făptaşii, ci ca să li se ofere şi aici, în Sub Arini, panouri de dat cu sprayul, pentru că aşa combaţi viciul, încurajându-l.

Păcat, locul arată superb. Chiar dacă se aud drujbe de zor. Drujbe în parc? Păi normal, doar sunt copaci acolo, nu?

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA