Tribuna
PNL
Noaptea Albă a Galeriilor la Sibiu
Dumitru CHISELIŢĂ
804 vizualizari
Noaptea Albă a Galeriilor la Sibiu
De câţiva ani, proiectul naţional Noaptea Albă a Galeriilor organizat de Asociaţia Ephemair prinde un accent important în sfera artei contemporane româneşti. Proiectul a crescut ajungând în acest an la expunerea în peste 150 de spaţii din Bucureşti şi alte 13 oraşe: Sibiu. Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Petrila, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş şi Timişoara.

 

 "În Sibiu, chiar dacă nu există nicio galerie privată de artă contemporană, din dorinţa artiştilor de a aduce un suflu nou în oraş şi de a-şi expune lucrările, nouă spaţii din centrul oraşului ce aparţin Urbana, persoanelor fizice sau firme comerciale au fost organizate într-un mod rapid şi ingenios. Cei care au făcut un tur artistic al spaţiilor artei contemporane vineri seara au putut vedea expoziţii de pictură, sculptură, grafică, instalaţie sau diverse tehnici de exprimare plastică. Publicul a fost unul numeros fiind atras de concept dar şi din dorinţa de a vedea, de a comunica şi de a se integra în comunitatea artiştilor. Noaptea albă a galeriilor din acest an a fost un real succes la Sibiu. S-a observat încă o dată necesitatea construirii unui spaţiu de artă contemporană şi evenimente la Sibiu şi sperăm că acest lucru va intra cât mai repede pe agenda Consiliului Local al Primăriei Sibiu. S-a observat şi că breasla artiştilor la Sibiu nu este mică, chiar dacă de multe ori această comunitate este măcinată din cauza orgoliilor sau a diferitelor idei sau interese", spune Alexandru Constantin Chituţă.

 

La Sibiu, de Noaptea Albă a Galeriilor au fost organizate expoziţiile: "Related Searches" (Asociaţia Brukenthal von Studio şi invitaţii săi), "Frame the Best II" (Tara Von Neudorf, Alexandru Cînean, Alexandru Bunescu şi Andy Ciocan), în Turnul Sfatului, Tudor Şt. Popa (Galeria Art Point). Alte expoziţi au avut loc la " Atelier de Rame" pe str. 9 mai, "La consommé Bistro", pe str. Movilei la nr. 22, şi la fosta cofetărie "La Mielul Alb".

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia