Tribuna
Neatenţia faţă de castori te poate băga la "răcoare"
Alexandra CHEŞCU
1913 vizualizari
Neatenţia faţă de castori te poate  băga la

Nerespectarea prevederilor legale referitoare la speciile protejate: „constituie infracţiu­ne şi se pedepseşte cu în­chisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă penală de la 30.000 la 60.000 lei”, conform art. 52 (1), Cap. VI din OUG nr. 57/2007 cu modificările şi completările ulterioare, spune litera legii, unele dintre aceste specii fiind castorii.
Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a efectuat mai multe verificări, în teren, în ultima vreme, pentru a obser­va starea habitatelor pentru castor. Au fost verificate tron­soanele aflate pe pârâul To­cile, după Veştem şi pe râul Hârtibaciu, în zona localităţii Hosman şi în zona podului de la Fofeldea.
"În urma acestor observaţii s-a constatat că pe pârâul Tocile, zona Veştem, curs de apă populat cu specia Castor fiber, s-a produs incendierea vegetaţiei de pe mal şi au fost distruse habitatele acestor specii", spun reprezentanţii APM Sibiu subliniind faptul că specia Castor fiber "se află pe lista speciilor de animale de interes comunitar care nece­sită o protecţie strictă (conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 52/2007), fiind interzise atât capturarea, vătă­marea, uciderea castorilor, cât şi deteriorarea sau distru­gerea habitatelor lor".
În consecinţă, şi în urma constatărilor de la faţa locului, în scopul aplicării legislaţiei de mediu în vigoare, APM Sibiu a solicitat luarea măsurilor care se impun în cazul distrugerii  barajului construit de castori pe pârâul Tocile, zona Veştem, Poliţiei Rurale Şelimbăr, insti­tuţie abilitată pentru con­sta­tarea contravenţiilor/infrac­ţiu­nilor şi aplicarea sancţiunilor.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia