Tribuna
Natalia Colompar - stările unei sibience din diasporă
Adrian POPESCU
3213 vizualizari
Natalia Colompar - stările unei sibience din diasporă

Andrei Colompar a fost  unul din cei mai autentici muzicieni de jazz  din România. După ce a păşit în lumea celor drepţi "ştafeta muzicală" a fost preluată de fiica  lui. Natalia este considerată a doua mare voce de jazz -care provine din România- după Aura Urziceanu. Natalia Colompar ne-a declarat în exclusivitate următoarele: “Dumnezeu ne-a dat bogăţia muzicii. Muzica ne linişteşte, ne regenerează energia, ne dă forţa să mergem mai departe. Sunt momente când simţim un gol în suflet. Cu ce îl putem umple? Unii îşi regăsesc refugiul în paginile unei cărţi, alţii în acorduri muzicale sau în paleta culorilor. Într-un asemenea registru muzical mă regăsesc şi eu. Aşa simţea şi tatăl meu. Când el nu a mai fost, totul se surpase  în mine. În timp, muzica a redevenit hrana mea spirituală. Apoi mi-am găsit mângâierea graţie copilului şi  soţului meu. Acum nu mai cânt zilnic, dar am constituit un  grup de muzicieni.
Apreciată
Până în prezent am câştigat mai multe concursuri: primul loc la  “Pianobar Festival” în Udine, apoi  la “Festival della Canzone Riviera del Brenta”, două premii de compoziţie: "Città di Mira, Venezia" şi "Aiello Vocal Show"  şi locul trei la “Live Festival di Carlino”. Am fost finalistă  la "Festivalul de la San Vincent" şi m-am pregătit cu personalităţi din lumea muzicală.  La Roma am lucrat cu: Luca Pitteri,  Robert Steiner, Alessandra Onano şi Silvia Gollini, iar la "Università di Udine" cu: Barbara Errico, Franca Drioli, Ivan Ordiner, Daniela Zorzini, Juri Dal Dan şi cu Luca Pitteri. Aş mai adăuga cursurile (de la Saint Vincent ) cu Valerio Liboni şi cu  Riccardo Pellegrini. Din păcate, muzica românească actuală a devenit o muzică comercială. Universul are o vibraţie specială, numită de oamenii de ştiinţă "muzica misterioasă a planetelor," o vibraţie şi un mister  care lipsesc muzicii contemporane. Am văzut giganţii muzicii în concerte live şi muzica lor m-a răscolit.
Mesaj
Mulţumesc Tribunei că nu a uitat  diaspora. Îi îmbrăţişez pe sibieni.Îmi lipsesc mult prietenii. Îmi lipsesc concertele. Încă visez concertele susţinute cu tatăl meu. Aici publicul este mai distant, oamenii sunt mai superficiali. Pragmatismul distruge latura sensibil-umană. Am plecat din România pentru libertate. Cei din jur erau speriaţi de curajul  tatălui meu care striga în gura mare unde era lume: ”Jos comunismul !”.  Părinţii mi-au dat acceptul să plec. În Italia am reconstruit de la recunoaşterea  profesională pănă la aprecierea talentului meu muzical şi teatral. În prezent predau lecţii de canto. Abia aştept să revăd Sibiul, să mă plimb prin locuri dragi.  Trebuie să vă mărturisesc că românii din Italia sunt nemulţumiţi de  activitatea  consulatelor noastre. Iată un exemplu. Am oferit diplomaţilor români invitaţii la concertele din Italia  unde reprezentam România. Consider  că este important să fii alături de diasporă în activităţi sociale sau culturale. Dacă  nu poţi organiza evenimente, măcar onorează evenimentele la care participă români. Salut alegerea domnului Johannis şi aştept transformarea, aşa cum am declarat în interviurile acordate în  Italia. Apropo de media,  recent am lansat un single, "Tu e io, io e te" şi un videoclip pur românesc, în care apare  şi tatăl meu ( https://www.youtube.com/watch). În prezent grupul nostru munceşte într-un studio, la noi înregistrări  (c http://www.nataliacolompar.com/it/calatorul-band),  o muzică deosebită, care sper să fie apreciată şi de cei care nu citesc online Tribuna.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia