Tribuna
Muzică în Catedrala Luterană
Muzică în Catedrala Luterană
De la începutul lunii iunie Biserica Evanghelică Sibiu (Biserica Sf. Maria) găzduieşte tradiţionalele concerte de orgă, din cadrul proiectului Muzică în Caterdala Luterană. Seria de concerte va continua până în data de 17 de¬-cembrie 2022 în zilele de vineri de la ora 12:00 şi sâmbătă de la ora 19:00.

 

 

Începutul lunii octombrie va fi marcat de un concert extraordinar în data de 01, începând cu ora 19:00, al organistei Paraschivescu Nicoleta.

Nicoleta Paraschivescu predă orgă la Academia de Muzică din Basel (AMS) şi este organistă la Theodorskirche din Basel (orgă Kern, 1983).

Este câştigătoarea premiului 2016 al fundaţiei Hibou şi şi-a luat doctoratul la Universitatea Leiden (NL) în 2015. Ea este, de asemenea, fostă bursieră Rotary Inter­na­tional şi câştigătoare a competiţiei inter­naţionale Prix Joseph Bossard 2010 (CH).

A susţinut concerte în diferite ţări europene şi la festivaluri de renume. Ea poate fi auzită şi în numeroase coproducţii şi înregistrări radio. Cel mai recent CD "Partimenti napoletani" a fost lansat de SONY (dhm) în 2018. La începutul anului 2019, cartea ei "Die Partimenti Giovanni Paisiellos: Paths to a practical under­standing" a fost publicată în seria Scripta a Schola Cantorum Basiliensis (Schwabe Verlag).

Biletul de intrare este de 20 lei pentru  adulţi pentru concertul care va avea loc sâmbătă, copiii sub 12 ani având gratuitate, iar intrarea este gratuită pentru concertele din zilele de vineri.

Biletele  pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Ferula Bisericii.

comentarii
1 comentarii

Frumos. Dar ar fi bine să specificați și repertoriul !
Luca Marenzio
29.09.2022 16:08
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA