Tribuna
Fabrica Sevis
Muzeul Satului, vizitat de peste 8.000 de oaspeţi
Muzeul Satului, vizitat de peste 8.000 de oaspeţi
Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului a înregistrat în perioada 22-25 iulie, 8.476 de vizitatori. Programul evenimentelor desfăşurate în gospodăriile instituţiei culturale a cuprins multe surprize şi noutăţi.

Musafirii s-au bucurat de o mulţime de evenimente, precum: workshop-ul de restaurare "Diversitate şi complementaritate în restaurarea şi valorizarea patrimoniului cultural", ediţia nr.1; ateliere de confecţionat jucării din lemn cu meşterul Zoltan Bedo; Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA; vernisajul unui monument cu o poveste specială - Casa din Spermezeu - Bistriţa-Năsăud; un atelier de confecţionare a lumânărilor din ceară de albine; un atelier de ceramică arhaică alături de ceramiştii Nicoleta şi Ion Mitroi; Un altfel de târg al olarilor în Muzeul ASTRA - Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Zalău.
"Organizatorii au încercat prin intermediul unui dialog interdisciplinar între meşterii olari şi specialiştii în domeniul ceramicii tradiţionale, să găsească soluţii privind schimbul de cunoştinţe, informaţii şi experienţe despre materialele şi tehnicile folosite, despre marketingul produselor şi evitarea kitsch-ului. Partea aplicată a avut loc pe durata desfăşurării târgului, la Sibiu, în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului şi a combinat latura expoziţională şi cea comercială cu un grad mare de animaţie culturală, demonstraţii practice de olărit şi de gătit în vasele realizate, ateliere experimentale de modelare şi presare a lutului, decorarea şi arderea ceramicii", au precizat reprezentanţii instituţiei culturale.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia