Tribuna
Muzeul Brukenthal duce două expoziţii la Paris
Muzeul Brukenthal duce două expoziţii la Paris
*Tablouri, sculpturi, trofee de vânătoare şi alte exponate din colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal vor fi prezentate, în acest an, la Paris în cadrul a două expoziţii independente, organizate de instituţia sibiană* În contrapartidă, Muzeul Brukenthal va găzdui o expoziţie cu picturi din colecţiile Musee Jacquemart-Andre din Paris*
Lucrări din colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal ajung la Paris, dar nu în cadrul unor expoziţii intermuzeale, ci independente. Astfel, în acest an, instituţia sibiană va fi prezentă de două ori la Paris cu câteva sute de lucrări.

Van Eyck de Sibiu, la Paris

Cel mai cunoscute lucrări de pictură flamandă şi olandeză, aflate în colecţiile muzeului sibian, ajung în acest an la Paris. Lucrările vor fi expuse cel mai probabil în luna septembrie la Musee Jacquemart-Andre din Paris. "Acum facem selecţia lucrărilor pe care le vom duce la Paris, dar vor fi cu siguranţă capodoperele colecţiei noastre", spune Sabin Adrian Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal.
Colaborarea dintre cele două muzee va avea şi un... revers al medaliei, aşa că anul viitor, muzeul parizian aduce la Sibiu picturi reprezentative ale Renaşterii italiene timpurii (secolul al XIV-lea). "Noi avem puţine lucrări din această perioadă, aşa că vrem să dăm posibilitatea publicului nostru să vadă o colecţie închegată din Renaşterea timpurie", adaugă Sabin Adrian Luca.

Visul Dianei

În august, Muzeul Naţional Brukenthal ne provoacă să visăm "Visul Dianei". Sub acest generic vor fi reunite 500 de lucrări care ne poartă prin lumea vânătorii. Tema va fi ilustrată, interdisciplinar, prin exponate din colecţiile muzeului, picturi, lucrări de grafică, trofee de vânătoare, cărţi etc.
"Visul Dianei" va fi vernisată la Galeria de Artă Contemporană din Sibiu şi va itinerată apoi la Bucureşti, fie la Cotroceni, fie la Muzeul Naţional de Artă, şi apoi la Paris, la Musee de Chasse et de la Nature. La Paris, conceptul expoziţional de la Sibiu va fi dublat de o expoziţie similară realizată de partenerii francezi.
Expoziţiile se vor desfăşura sub patronajul Preşedinţiei României, al Ministerului Culturii şi Cultelor, Al Ambasadei Franţei în România, al Ambasadei României la Paris şi al Academiei Franceze.

comentarii
1 comentarii

Nu prea am pricepu chesta cu "expozitii independente" si nici cu selectia care duce la capodopere..Cam incetosata exprimarea distinsului conducător de atelaj brukenthelia. Poate ne explica dl.Bucur.Importanti sunt patronii.. c est la rose limportant.
Probucurescu
27.02.2009 11:28
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA