Tribuna
Mocăniţa copiilor
I. BÂRSAN
1526 vizualizari

Un tren compus din 17 vagoane şi o locomotivă şi-a găsit drept "depou" sala de şedinţe a primăriei din Agnita. E un tren cu vagoane făcute din deşeuri de carton, PET-uri şi alte materiale reciclabile. Constructorii acestui tren în miniatură au fost prichindeii de la grădiniţele din Agnita, Grădiniţa nr. 16 din Sibiu şi Grădiniţa nr 2 din Sighişoara. Plăcuţele indicatoare de pe vagoane arată ruta acestui tren: Sibiu - Agnita - Sighişoara..

În cadrul proiectului "Mocăniţa Copiilor” iniţiat şi coordonat de Maria Brumar, Adriana Prişcă şi Simona Armeana,  timp de două luni, micuţii constructori au ascultat poveşti, au făcut excursii, au pictat, au modelat şi fiecare grupă a realizat un vagon personalizat. Le-au fost alături prietenii mai mari din "Serviciul de Voluntari Agnita” şi cei din asociaţia "Prietenii Mocăniţei”.

În toată perioada aceasta copiii au făcut minunate  călătorii imaginare, cu vechea mocăniţă, pe traseul Sibiu – Agnita – Sighişoara.

La finalul proiectului fiecare grupă şi-a aşezat vagonul pe şine, în curtea grădiniţei şi au aşteptat aprecierea părinţilor pentru opera realizată. Din păcate, picăturile de ploaie i-au obligat să ducă repede lunga garnitură, din vagoane perisabile, în depoul improvizat într-o sală de clasă, unde n-au fost cele mai bune condiţii de apreciat frumuseţea lucrării.

Acum agniţenii au ocazia să admire mocăniţa făcută de copii, în sala primăriei. Nu se ştie când vor putea admira şi mocăniţa adulţilor, circulând pe ruta Agnita - Sibiu. Să sperăm că nu vor aştepta până vor creşte mari constructorii "Mocăniţei Copiilor”.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA