Tribuna
Avrig
Moaştele unuia dintre cei 40 de Sfinţi Mucenici au fost aduse la Catedrală
Dan FRÂNCU
2911 vizualizari
Moaştele unuia dintre cei 40 de Sfinţi Mucenici au fost aduse la Catedrală

Credincioşii ortodocşi din Avrig se pot închina şi ruga astăzi, până la orele amiezii, la un mic fragment din moaştele unuia dintre cei 40 de Sfinţi Mucenici ce au pătimit în lacul de la Sevastia. Racla argintată cu rămăşiţele sfântului a fost adusă la Catedrala cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din Avrig în cursul serii de luni, de la Biserica “Sfânta Treime” din Racoviţa. (La acest lăcaş de cult, pe Masa Sfântă din Altar, moaştele au fost depuse după ce localnicul Ioan Vasiu le-a adus, în urmă cu cinci ani, de la Sfântul Munte Athos.) Ieri seară, în cinstea sosirii Sfintelor Moaşte, preoţii de la catedrala din Avrig au oficiat slujba Pavecerniţei Mari cu litie, iar astăzi va fi citi Acatistul Sfinţilor şi se va săvârşii Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite. În cursul după-amiezii, racla cu moaştele va fi dusă la biserica din Racoviţa. Aducerea importantelor moaşte la Avrig coincide cu ziua în care creştinii ortodocşi îi pomenesc chiar pe Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia.
comentarii
7 comentarii

atata prostie numai la romani vezi
dati iama, ca se gata
09.03.2010 07:11
Mai fac si popii cate-un ban de pe prostia romanilor.Dupa cata saracie avem prostie avem cu carul.Asa ne-am nascut sub talpa unor hoti si talhari ce ne-au condus ca pe niste boi in jug.Asa ne trebuie ca, in 1989 nu am stiut ce vrem,am vrut democratie si am ales anarhie si hotie.
cabuta
09.03.2010 11:29
Folosind cruci, statui şi icoane
Damm
09.03.2010 12:49
Doamne, iarta-i pe cei care vorbesc doar ca sa se afle in treaba, fara sa stie ce vorbesc! Multumim Bunului Dumnezeu ca ne-a facut acest dar, astazi : acela de-a ne putea inchina sfintelor moaste, luand astfel binecuvantare de la acest sfant mucenic! Voi, care ati postat cele trei comentarii anterioare (idioate ! ) nu aveti nici un necaz in lume, nici o fiinta draga pentru care sa trebuiasca sa va rugati, nici un dor de implinit?...Sunteti de plans...Sfintele moaste sunt dovada ca persoana caruia-i apartineau se afla acum in ceruri, aproape de tronul maririi lui Dumnezeu, caci dupa moarte trupurile lor nu s-au supus legilor firii, putrezind, ci au ramas nealterate, inmiresmate, unele izvorand mir, facand tamaduiri trupesti si sufletesti. Unde se afla o particica din trupul unui sfant, se afla si sfantul, intreg. Sfintii sunt de fapt fratii nostri cei mai mari, care ne asculta rugaciunile, mijlocind pentru noi in fata lui Dumnezeu. Numai ratacitii sectari spun ca ei sunt atat de fara de pacat, incat pentru ei nu trebuie sa se roage nimeni ! O minciuna a diavolului ! Dar sa-i lasam in plata Domnului...Sfintilor 40 de mucenici din Sevastia, rugati-va pentru noi !
Maria
09.03.2010 14:26
Potrivit Bibliei, pot fi invocaţi
Damm
09.03.2010 15:08
Poate ne spui si pentru care dintre bisericile neoprotestante faci propaganda aici
domnu Damm
09.03.2010 18:46
ce te face sa crezi ca fac propaganda?
iti spun ce scrie in biblie nu vorbesc de la mine nimic
Damm
09.03.2010 18:55
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA