Tribuna
Asta la re(cidi)vista
Minunată ţară, păcat de sluţii care-o urâţesc!
Rareș BIŢU
1428 vizualizari

Să vezi şi să nu crezi: cică o pădure din România e-n topul celor mai înfiorătoare locuri din lume: "Pădurea Hoia - Baciu din Cluj - Napoca a fost inclusă recent într-un top al celor mai înspăimântătoare zece locuri din Europa, întocmit de cotidianul britanic The Guardian ... Cum aşa? Adică n-a fost încă tăiată? No, aşa ceva, e absolut înspăimântător!
# Celebrul, de acum, stâlp de înaltă tensiune „uitat” de drumari pe şoseaua ce leagă Craiova de Caracal, nu a fost mutat din vina CNADNR. Nefiind, vorba aia, la primul chef întâmplat, pe vreme de nămeţi, la Bâlea, CNADNR are şi o explicaţie. Explicaţie intitulată „Poziţia CNADNR”: "Nu este o variantă tehnică acceptată, este o etapă intermediară şi normală în derularea unei lucrări, construcţia drumului necesitând mai mult timp decât relocarea reţelei în sine". Alo, mă auziţi? Ce obiectiv turistic aţi putea face din el! Vă daţi seama cum s-ar buluci niponii, să vază minunea lui Dorel? Zic bine, domnu Şova?

# "Graficul consumului de alcool în România, ţara care "toarnă" 25 de milioane de euro pe an în lupta cu dependenţa". Unde mai pui că, la fiecare tur de alegeri, devine şi mai limpede că situaţia din capul unora e tot mai tulbure.
# "Prinţul Charles: "Poate oamenii nu văd asta, dar România este o ţară minunată". Hmm, "minunată", zici? Mă, uite: în partea aia dacă mă uit, mda, nu-i rău. Stai să văd şi dincolo: aoleu! Ce caută, domle, căruţa aia cu ţigani beţi pe autostradă? Şi ce-i cu gropile ăstea din asfalt? Unde au pornit încolonate toate? Să fugă din ţară vor? Deci până la vamă-i tot aşa? Bun, dar ca să îi vezi minunile, nişte drumuri, nişte servicii de avea şi minunata asta. Minunată, Prinţe, însă păcat de sluţii care-o urâţesc!


# „CCR: Doar cei pensionaţi după 23 ianuarie vor primi mai mulţi bani”, scrie România Liberă. Mda, iar nişte pensii decente, în această minunată ţară, vor primi, întâi, cei născuţi în 29 februarie. Apoi, cei născuţi în 30, însă cei născuţi în 31 februarie se pot considera norocoşi sadea: vor avea aşa nişte pensii încât piaţa imobiliară va fi zdruncinată: precis nu se vor putea abţine şi iar îşi vor cumpăra alte case de vacanţă. Probabil tot în Bora Bora! Spre deosebire de ghinioniştii născuţi în 29 februarie, care tot cu nişte Bran Moeciu vor trebui să-şi stâmpere preaplinul! # „Taxa pe benzină vine “în echipă”. Ce ne mai pregăteşte Guvernul în 2014”. Ca s-o luăm pe scurtătură: impozite şi mai mari, taxe umflate, preţuri crescute, cam ce promitea în campanie guv ... Cum? Nu asta promitea-n campanie? ... Dar ce? "Locuri de muncă", "pensii", "salarii"? Păi, şi cine v-a pus, mă, să puneţi botul? Băi, dar nicicum nu vă învăţaţi minte! # A, era să uit: că tot veni vorba de „Ce ne mai pregăteşte Guvernul”, evaziunea să stea liniştită. Nici măcar pomenită n-a fost!

# Atentă la descentralizare, RL observă oareşce „Rezerve în PNL faţă de angajarea răspunderii”. Prilej cu care apreciază că ”PSD şi PNL joacă şah în Parlament”. Nooo, nu se poate! Nu există! Păi, şahul nu era pentru oameni inteligenţi? Şi dacă tot joacă şah, nebunul cine-i? Cumva cine sare, iară, peste cal? Dacă „şahiştii” alegeau să joace şi ei, un şeptic, să zicem, v-aş fi zis şi cine-i popa prostu!
# „Premieră: ministrul Justiţiei începe vânătoarea de magistraţi prin anchete disciplinare”. Şi ca să-nceapă vânătoarea, ştiţi ce-a făcut ministrul mai întâi? A, evident, înfiinţat, evident, o – evident -  comisie, aplauze, care să ancheteze magistraţi. O veste bună pentru viitori angajaţi ai comisiei, fie că vorbim de un fin, o amantă, un cumnat de la ţară, vreo nepoată cu coşuri sau o aşchie incapabilă să sară departe de (tr)unchi # „Deşi legea permite din 2011 ca ministrul Justiţiei să sesizeze Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii în cazul unor eventuale abateri disciplinare ale magistraţilor, nici unul din miniştrii Justiţiei de până acum nu a apelat la acest instrument”. Altfel, aşa-i când vrei să îngropi o idee: înfiinţezi o comisie ...
# Tot în RL, Iohannis vede în descentralizare „O găluşcă mare, greu de înghiţit". Ei, „greu”, hai să fim serioşi! Adică ştie ţara asta să înghită absolut orice, chiar şi polonice, dac-aşa-i meniul şi aleşilor le stă în gât o amărâtă de găluşcă? Să facă şi ei un efort, mai ales că să-nghiţi o găluşcă e mai lesne decât să fugi din poză, nu?


# Curentul: „Şova şi-a detaşat amanta la ambasada României din Londra, pe banii românilor”. E şi asta o metodă de a decola din IT, ca să aterizezi direct în diplomaţie, nu? Pe o leafă triplă, plătită de onor contribuabilul român conştient, sper, că diferenţa dintre shoppingul la Londra şi şopingăreala de la noi e de un shopping la Londra, da? Şi-apoi, şmenul fin cu cheltuială se ţine, nu aşa zicea poetul? Ce nu-i clar e altceva: unde încadrăm tărăşenia? La marile proiecte sau direct la găinării? Uite că, spre deosebire de fostul regim, ăsta nou are şi fete, ca Vasi Vasilica Staicu, nu doar băieţi deştepţi!


# Hotnews: "Victor Ponta: Cota unică rămâne 16%". Cel puţin aşa suna, ieri, promisiunea de la 16:18, ora la care ştirea a văzut lumina ecranului cu leduri. Adevărul e că la cât trag de cota asta şi unii, şi alţii, călărind-o care cum prinde, o să-i zicem, într-o bună zi, cocota unică!
# „Ministerul Economiei: Romania are un indice de competitivitate de trei ori mai mic decât media din UE”. Alo, ia stai aşa: cum adică „indice de competitivitate”? Bine, indice mai înţeleg, dar de „Competitivitate”? Păi, nu vorbim de România? Şi dacă vorbim de România, ce au de-a face una cu alta?
# În Jurnalul Naţional, Dan Voiculescu face profeţii despre USL: „Dacă nu vom fi atenţi, alianţa îşi poate pierde legitimitatea”. Aoleu! Şi-atunci ne vom pomeni cu lăcrămaţii pe net şi anunţuri pe stâlpi, gen: „Pierdut legitimitate, 7,4 milioane de fraieri o declar nulă”?


# Fascinat de România, Prinţul Charles avertizează: „România pierde 3 hectare de pădure virgină pe oră, iar jumătate din acest fenomen se petrece în zone care ar trebui să fie protejate”. Acuma, decât să nu facă nimic, nici măcar plăcere, e şi asta o realizare: cineva trebuie să îşi asume şi rolul perdantului, nu-i aşa Verestoy? … Cum care Verestoy? Verestoy, nemuritorul din Parlament căruia de peste două decenii nu i-a deranjat nimeni afacerile care au transformat pădurile româneşti în dulapuri, bucătării şi birouri pentru elveţieni # Ca arsă a sărit Rovana, precizând că pierderea vizează, chipurile, toată Uniunea Europeană, nu doar pădurile României. Ca s-o şi credem a cioplit şi-un argument: nu-ş ce ordin semnat de ea, ordin care reglementează – ce-mi mai place cum sună! – deci care reglementează nişte criterii, plus o groază de indicatori care urmăresc protejarea pădurilor virgine. Alo, duduie! Rovanooo! Duduie drujbele prin păduri, iar statul nu face decât gura mare când inşi ca Charles se îngrozesc în public de ce se întâmplă în ţara asta. Povestea cu indicatorii şi criteriile ştampilate pe hârtie, n-are nicio legătură cu mafia pădurilor sau cu armatele de drujbe când iau calea pădurii! Restul e gargară şi lozincăraie, dar – nu-i aşa? – fiecare pădure îşi are uscăturile pe care şi le merită, nu?


# “Focurile de artificii – soluţia Primăriei Timişoara pentru alungarea ciorilor din parc”. Ciudat, tare ciudat: la cel mai recent foc de artificii la care am asistat, era plin de ciori! Una nu dădea semne de panică!
# Întrebat dacă PNL mai rămâne la guvernare în condiţiile în care s-ar majora cota de impozitare de 16%, Chiţoiu a răspuns scurt: "Nu". O veste bună pentru UDMR. Cum de ce? În timp ce PNL bate palma cu PDL, UDMR se poate agăţa, rujată, de braţul PSD. Clar sau vreţi să vă şi desenez?comentarii
1 comentarii

bine mai scrii mai omule , cat de ,,curva ,, poae fi politica
un roman
01.11.2013 09:01
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia