Tribuna
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, impresionat de numărul turiştilor din zona Bâlea
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, impresionat de numărul turiştilor din zona Bâlea
Duminica trecută, a fost o zi pe care ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif, se pare că a ales să şi-o petreacă pe meleagurile natale.

Astfel, după ce l-a însoţit pe colegul său din Guvernul României, Petre Daea, mi­nis­trul Agriculturii, la prima ediţie a Festivalului "Man­galiţa de la Racoviţa", desfă­şurat în zona turistică Valea Moaşei (Sebeşu de Sus), Bogdan Trif a ajuns şi pe Transfăgărăşan, la Bâlea Lac, unde s-a bucurat de câteva ore foarte frumoase (cel puţin din punct de vedere meteorologic!) şi unde a putut observa pe viu fluxul mare de turişti ce ajung în zonă în această perioadă.

Într-o postare cu titlul "Nu­măr impresionant de turişti la Bâlea", publicată ieri, alături de câteva fotografii frumoase, pe pagina de fa­ce­book a ministerului con­dus de politicianul sibian, acesta concluzionează că "Tu­rismul se dezvoltă tot mai mult în România". În posta­rea existentă pe contul de socializare al Ministerului Turismului, Bogdan Trif men­ţionează: "Am fost, astăzi, pe Trasfăgărăşan şi m-am întâlnit cu mai mulţi investitori din zonă care mi-au spus că s-au bucurat la acest sfârşit de săptămână de un număr foarte mare de turişti, însă trebuie să recu­nosc că este nevoie de un sistem adaptat noilor cerinţe ale publicului. La Bâlea Lac numărul mare turişti care a venit cu autoturismele per­so­nale a îngreunat traficul. Mă bucură că tot mai mulţi români vor să-şi petreacă sfârşitul de săptămână sau concediile în locurile frumoa­se din ţara noastră".

 

Ministrul a urcat cu telecabina la Bâlea Lac

 

Surse din anturajul minis­trului ne-au informat că, tocmai pentru a evita aglo­meraţia de pe şoseaua Trans­făgărăşanului, Bog­dan Trif a ales să parcurcă distanţa între Bâlea Casca­dă şi Bâlea Lac cu teleca­bina.

Având în vedere această experienţă recentă, adresăm public ministrului Turismului rugămintea de a ne trans­mite un punct de vedere ofi­cial referitor la aglomeraţia înregistrată în sezonul esti­val în zona Bâlea Lac - Bâlea Cascadă şi soluţiile pe care domnia sa le vede pentru îmbunătăţirea acestei situa­ţii. De asemenea, îl întrebăm pe ministrul sibian dacă consideră normală, legală, estetică şi benefică pentru turismul românesc, existen­ţa chioşcurilor, tarabelor şi mini-teraselor de la Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, mai ales că toate aceste ame­najări de pe domeniul public au un rol foarte important în procesul de aglo­merare a circulaţiei în zonă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia