Tribuna
Sevis
Ministrul Sănătăţii vrea educaţie sanitară în şcoli
Ana Maria MĂTUŞOIU
1348 vizualizari
Ministrul Sănătăţii vrea educaţie sanitară în şcoli
O oră de educaţie sanitară, de la clasa I până la a XII-a, în fiecare săptămână sau o dată la două săptămâni, asta vrea să introducă ministrul Sănătăţii din toamnă în şcolile din România. Potrivit Mediafax, ministrul Nicolae Bănicioiu nu vrea ca această disciplină să fie opţională.

Nicolae Bănicioiu a spus că au existat discuţii refe­ritoare la introducerea orelor de educaţie sanitară atât în Parlament, cât şi cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Ministrul Sănătăţii vrea ca orele de educaţie sanitară să urmeze acelaşi model ca cele de dirigenţie. "Cred că acelaşi model pot să fie aceste ore de educaţie sani­tară, de la clasa întâi până la ultima clasă de liceu. Aşa le gândim noi la Ministerul Să­nătăţii, cu noţiuni generale, dar, în funcţie de categoria de vârstă, sunt noţiuni care vor fi predate de către medicul şcolar sau de către serviciile de ambulanţă şi diverşi spe­cialişti, cu care putem con­tribui pentru a asigura nece­sarul educaţional al acestor ore", a spus Nicolae Bă­nicioiu, potrivit aceleiaşi surse. Şcolile nu vor trebui să îşi facă griji în legătură cu materia pe care le-o vor preda elevilor, pentru că ministrul Bănicioiu vrea lecţii plăcute, interactive. Mai mult, Nicolae Bănicioiu spune că  Ministerul Sănătăţii va asi­gura partea de medici şi asistenţi medicali care pot asigura pregătirea elevilor.
Nu vrea ca educaţia sanitară să fie disciplină opţională

Ministrul Sănătăţii nu vrea ca orele de educaţie sanitară să fie opţionale. "Noi pro­punem să fie ori obligatorie, săptămânal, dacă nu este posibil săptămânal, nici la două săptămâni nu este foarte puţin. La început, vor învăţa despre spălatul pe mâini, pe dinţi apoi venim cu noţiuni de prim-ajutor, de alimentaţie sănătoasă, com­pletăm apoi regulile de igie­nă, consultul  medical, ce înseamnă con­sul­tul medi­cal. Cunoaşterea sistemului sanitar, să ştii unde te duci, când te duci, cum te duci, drepturile şi obligaţiile pe care le au ca pacient", a mai spus ministrul Bănicioiu. Po­trivit acestuia, ora de edu­caţie sanitară ar putea intra în pro­grama şcolară de anul viitor.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia