Tribuna
AFF
Ministerul Agriculturii: sprijin pentru crescătorii de bovine
Dumitru CHISELIŢĂ
675 vizualizari
Ministerul Agriculturii: sprijin pentru crescătorii de bovine
© madr.ro

 

Ministerul Agriculturii şi Dezboltării Regionale anunţă că în ședința Guvernului din 21 septembrie au fost aprobate plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic, precum și cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022.

Prin actul normativ adoptat se aprobă plafonul de 185.483.810 euro, care se acordă crescătorilor de animale pentru anul de cerere 2022, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic.

Fermierii vor primi, astfel, 1.680.000 euro, pentru bovine, categoria bivolițe de lapte, 13.125.000 euro, pentru bovine, categoria taurine din rase de carne, 71.300.000 euro, pentru ovine-caprine, 99.324.810 euro, pentru bovine, categoria vaci de lapte şi 54.000 euro, pentru viermi de mătase.

Cuantumul sprijinului per unitate pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic se calculează de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor menționate anterior la efectivul de animale eligibile/kg gogoși crude de mătase eligibile.

 

”Crescătorii de animale care beneficiază de sprijinul cuplat în sectorul zootehnic vor primi, în premieră anul acesta, avansul APIA. Ministerul Agriculturii a făcut demersuri în acest sens, iar Comisia Europeană a aprobat, astfel încât în anul 2022, avansul pe care îl pot solicita fermierii noștri este de 70% din suma cuvenită”, a declarat ministrul Petre Daea.

Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, cu rambursare din FEGA, în limita sumelor aprobate cu această destinație Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anii 2022 și 2023.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA