Tribuna
SEVIS
De 10.000 de ori "La mulţi ani!” în Piaţa Mare
Laura BUCIU
6012 vizualizari
De 10.000 de ori
Peste 10.000 de oameni au întâmpinat noul an în Piaţa Mare. Primarul Klaus Iohannis, împreună cu vedeta de televiziune, Dan Negru au numărat ultimele secunde din 2013. A urmat un foc de artificii care a durat mai bine de 10 minute şi care i-a încântat pe cei prezenţi în piaţă. Capul de afiş al spectacolului de Revelion a fost Alexandra Stan, cea care a revenit pe scenă după ce a fost victimă a violenţei iubitului său, care îi era şi impresar. De altfel, imediat ce a urcat pe scena din Piaţa Mare, Alexandra Stan s-a adresat publicului, spunând: „Nu mai trăiţi viaţa ca un clişeu! Încercaţi să trăiţi pentru voi şi atât”.
Suveniruri de Revelion

Cei care şi-au propus să petreacă noaptea de Revelion în Piaţa Mare au pornit la drum devreme. La 21.30, când s-a dat startul concertelor, o mul­ţime de tineri, cu sticle de şampanie în mâini, erau deja în centrul oraşului. Deşi nu era frig pătrunzător, tinerii, dar nu numai ei, s-au încălzit la un pahar de vin fiert sau la o ţuică fiartă, la cele câteva căsuţe din Târgul de Crăciun, care au rămas deschise şi pentru Revelion. În ultima noapte din 2013, sibienii, dar mai ales turiştii au avut de unde să cum­pere suveniruri. Nu au cheltuit foarte mulţi bani, cumpărând doar magneţi de frigider, o bijuterie sau fulare ori căciuli hand made.Patru ore de spectacol

Trupa Ora de Foc a deschis spectacolul de Revelion. A urmat Renegades, apoi Anya. La 23.10, pe scena din Piaţa Mare au urcat Dorian Popa şi Rapha (LaLa Band), iar nu­mărul tinerelor care i-au aplau­dat a crescut, pe măsura popularităţii de care se bucură Dorian în rândul fetelor tinere şi foarte tinere. Nici băieţii nu s-au lăsat mai prejos şi au scandat tot timpul numele unei alte componente LaLa Band, Alina Eremia, cea care a urcat pe scenă la 23.35. Aceasta a încheiat seara de 31 decembrie 2013. Imediat, Dan Negru l-a invitat pe scenă pe primarul Klaus Iohannis, cel care le-a vorbit sibienilor şi turiştilor despre anul 2013, care a fost unul bun pentru oraşul pe care îl conduce. „Este o noapte foarte fru­moasă. Sper să vă simţiţi bine, acum, când mai sunt practic doar câteva secunde până la sfârşitul anului. Cred că putem să spunem că 2013 pentru noi, pentru Sibiu, a fost un an bun şi asta datorită dumnea­voastră. Sper să avem un an 2014 cel puţin la fel de bun. În acest sens, daţi-mi voie să vă spun, dragi sibieni şi dragi musafiri, <La mulţi ani pentru 2014>”, le-a spus Klaus Iohannis celor prezenţi în Piaţa Mare în noaptea de Anul Nou. Împreună cu Dan Negru, primarul şi sibienii au numărat ultimele secunde din 2013.
Focul de artificii, filmat de Dan Negru, cu telefonul mobil

Timp de 10 minute, un foc de artificii şi jocuri de lumini
i-au vrăjit pe sibienii şi turiştii care au petrecut Anul Nou în Piaţa Mare. Şi pe Dan Negru, care a filmat momentul cu tele­fonul mobil. Potrivit reprezen­tanţilor Primăriei Sibiu, buge­tul alocat pentru spectacolul de artificii, lumini şi lasere a fost de 45.000 de lei.Alexandra Stan sau Lady Gaga?

 După artificii, pe scenă a urmat „capul de afiş” al spectacolului din noaptea de Revelion, Alexandra Stan. Vedeta, cunoscută mai ales pe plan internaţional, a urcat pentru prima dată pe scenă, într-un spectacol, de la scandalul izbucnit după ce a fost bătută de iubitul său. Artista a şi declarat că a ales să concerteze pentru prima dată în fosta Capitală Cul­turală, la trecerea dintre ani, pentru a marca un nou înce­put. Show-ul Alexandrei Stan a reprezentat o veritabilă desfă`urare de fore, cu o trupă remarcabilă de dansatori, alături de care artista lucrează de câteva luni. „Sunt extrem de fericită să mă reîntâlnesc cu publicul din România într-o seară atât de specială pentru fiecare dintre noi. Sibiul este un oraş aproape de sufletul meu şi sunt convinsă că în Piaţa Mare vom trăi o noapte magică”, a declarat Alexandra Stan înaintea concertului.
Nu toată lumea a fost mul­ţumită de acest nou început al Alexandrei Stan. Cei care o ştiau ca pe o tânără cu tră­sături fine nu au fost încântaţi de apariţia cântăreţei, cea care pare să fi trecut în tabăra excentricilor. Artista româncă semăna mai degrabă cu Lady Gaga, din cauza ţinutei pe care a afişat-o, dar şi a machiajului. Cu ochelari mari de soare, cu o perucă imensă de o culoare extravagantă, cu o curea lată care îi strângea foarte tare mijlocul, dar şi cu un ruj negru pe buze, Ale­xandra Stan a fost total diferită faţă de cum o ştiau cei ce îi as­cultau muzica. Asta nu i-a împiedicat, însă, pe cei pre­zenţi la Revelionul din Piaţa Mare să fredoneze Mr Saxo­beat, One Million sau Lemo­nade, în concertul care a durat 30 de minute.

Dimineaţă - ca şi cum n-a fost petrecere

Imediat după concertul Alexandrei Stan, mulţimea de oameni s-a îndreptat către alte petreceri sau către casă. Nu a fost, însă, prea uşor pentru nimeni să iasă din Piaţa Mare, dar nici să parcurgă strada Nicolae Bălcescu şi asta nu din cauza numărului mare de oameni, ci din cauză că asfaltul era acoperit cu un strat gros de cioburi. Pentru a sparge ghinionul, mulţi dintre sibienii şi turiştii care au fost în Piaţa Mare în noaptea de Anul Nou au spart tot: sticle de şampanie, sticle de vin şi pahare. Dimineaţă, însă, piaţa redevenise la fel cum era înainte de petrecerea de Revelion, semn că echipele firmelor de salubritate şi-au făcut treaba cum trebuie.

Un alt spectacol, pe Bălcescu

După spectacolul din Piaţa Mare, oamenii s-au oprit la un alt spectacol, pe strada Nico­lae Bălcescu. Un grup de co­lin­dători, îmbrăcaţi tradiţional, au jucat „Ursul”, iar mişcările şi cântecul lor au captat imediat atenţia. Ingenioşii colin­dători au adunat în jurul lor şi a omului îmbrăcat în urs o mulţime de bani de la trecători. Şi mai mult i-a distrat pe privi­tori modul în care colin­dătorii îşi strângeau banii: direct pe asfalt. Acolo punea fiecare trecător câte o banc­notă, iar grămada se mărea cu fiecare scamatorie pe care o făcea „Ursul”.comentarii
16 comentarii

daka a ajuns zdreanta asta sa dea sfaturi la sibieni...am ajuns rau de tot....
penibili
01.01.2014 11:31
Jalnic concert,sibienii meritau altceva,de banii care s-au dat acestor rebuturi ce au făcut un playback penibil puteau fi aduse vedete adevărate,nu niște fufe despuiate gen alexandra stan&company...oricum să aveți un 2014 mai bun,mai fericit,cu liniște-n suflet și pace-n lume...și băgați azi la stomăcel c
john
01.01.2014 11:51
foarte frumos mia placut si mie ca am fost si eu pe cetru....si sa ne deie dumnezeu numai sanatate la toata lumea...la multi ani..
bortmes cristina
01.01.2014 15:54
Superb a fost cand a dat focul de artificii!!!
Valeria Andreea
01.01.2014 16:06
Se pare ca romani au pierdut esenta sarbatorilor-Craciun=(mincare multa betii,destrabalari in baruri--nimic despre sarbatorit). Anul Nou? --o trecere in revista a vechiului an - facut bilantul -greseli-vs.victorii-- multumiri aduse Dumnezeului celui Viu -si hotariri noi pentru bebelusul care (o sa vina) a venit. Nu strica voiosia, stringerea la olalta, dar, a murit DECENTA , SI SA NASCUT destrabalarea-- in fata publicului. Tuturor oamenilor -NORMALI-Anul 2014 cu sanatate si bucurii. celorlalti ?? prea saturati de bine-- odihna si trezire la realitate!!
mike
01.01.2014 18:57
mult zgomot pentru nimic. Multi oameni care asteptau alceva. Trebuia gasita o solutie convenabila pentru toti cei din piata. Desfintati casutele pe perioada concerturilor.Arata ca la prosti
inghesuiala mare
02.01.2014 15:20
la brasov este mai fain, nu mai vin in sibiu....nu mi-a placut nimic
din bucuresti
02.01.2014 18:24
Combinatie de toata jena!Dan Negru si Alexandra Stan-un idiot si o fufa(ca sa nu zic altceva)!Cele mai nereusite aparitii in Piata Mare in ultimii sase ani!Mai bine fara!Si inca ceva:ma mir de Johanis ca a acceptat sa fie alaturi de Dan Negru!Cu Revelionul asta am dat-o in bara rau de tot!Aducind-o pe fufa asta, am scazut cu 90% cota municipiului!D-le primar!Alegeti-va alti consilieri!
s.a.s.
03.01.2014 07:34
Si Sibiul promoveaza asa ceva?Pacat!
d.i.a.
03.01.2014 08:21
ba defilam cu ce avem ,sibiul are buget controlat nu ca aia de la bucale ,cluj ,iasov ,etc chema si johannis dupa buget ,lasa ca este bine si asa ,bani trebuie pentru investiti drumuri si alte constructi planificate ,va face si injurati ca nu va face destul ,era bine in epoca de aur ca ne culcam odata cu gainile si dimineata la cofetarie la cite un nechezol ,felicitari ,johannis astia care critica sunt frustrati si libidinosi sibiului dai inainte procentu la vot in favoarea ta este tot de 90 la suta ,ai inviat un oras mort datorita iresponsabililor care au condus ,sibiul pina in 2000
horica
03.01.2014 09:13
Pune m
@horica
03.01.2014 11:19
Ba taran pupincurist si analfabet, iar ai baut horinca pe stomacul gol? Sibiul a dat 50.000 de euro pentru revelionul asta de fasole, in timp ce Brasovul cu doar 15.000 de euro a avut un spectacol mul mai reusit. La Sibiu s-a furat, ca in fiecare an, la focurile de artificii supraestimate la calcul!!!!
@ horica
03.01.2014 13:43
unde au fost lasere si lumini eu nu am vazut?
La anu vreau sa cante artisti internationali ca si Galati si Focsani.Si artificii cu lasere si lumini.
sibian
03.01.2014 16:21
Doamne, cat de prost articolul acesta. Cum poti sa scrii in al doilea paragraf, imediat dupa lead, o chestiune atat de derizorie de can-can despre fufa (pardon, "vedeta") respectiva? Ce legatura are aia cu Sibiu, cu Revelionul nostru?! Pe langa asta, pe tot parcursul articolului se vad niste consemnari absolut irelevante pentru ceea ce a fost in Piata? A cumparat lumea doar magneti? Serios? Parca am vazut coada si la alte casute! Asta e tot ceea ce se poate spune in ziarul secular fondat de Slavici pentru Sibiu?! PENIBIL!
Albusibiu
03.01.2014 16:53
Asta pentru ca karamboulea nu are nevoie de profesionisti, are nevoie de slugi neganditoare sa-i scrie ziarul. Unul singur are in redactie, si ala e pe duca ca i s-a ingalbentit ficatul de la berea bauta la Frieda. In rest, amatorism cat cuprinde. Timpul trece, leafa merge, Slavici se intoarce in mormant.
@al;usibiu
03.01.2014 23:59
Oameni buni, Alexandra Stan nu este o fufa! Ea si-a schimbat stilul pentru ca ea a hotarat asa! In alte tari nu se comenteaza cum se comenteaza in Romania! De aceea ea nu prea concerteaza in Romania ca este criticata de niste imbecili, cretini s.a.m.d. . Ea este un star international! Ca va pasa sau nu, nici ei nu ii pasa de jignirile la adresa ei!
Cris
04.01.2014 16:03
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia