Continental
Tribuna
Miercuri: Intrare liberă la Muzeul Municipal Mediaș
Vasile ANTIPA
569 vizualizari
Miercuri: Intrare liberă la Muzeul Municipal Mediaș

Cu ocazia Zilei Europene a Patrimoniului medieșenii sut invitați, indiferent de vârstă, să viziteze gratuit expozițiile Muzeului Municipal Mediaș, miercuri, 19 septembrie, între orele 10-18. Ziua Europeană a Patrimoniului este organizată în fiecare an în luna septembrie.

În cadrul acestor evenimente cetăţenii Europei sunt invitaţi să viziteze gratuit monumente istorice, muzee sau situri de patrimoniu. Este de asemenea ocazia de a fi promovate obiective istorice mai puţin cunoscute sau care în mod obişnuit nu sunt accesibile publicului larg.

Pentru vizitatorii Muzeului Municipal Mediaș sunt pregătite, miercuri, două expoziții prin care se urmărește conştientizarea sentimentului locuitorilor de apartenenţă la valorile ţării, ale regiunii, ale oraşului sau ale mediului rural şi îmbogăţirea cunoaşterii diversităţii societăţii noastre, contribuind la o mai bună înţelegere mutuală între cetăţeni.

Este vorba despre o expoziție de fotografie "Mediașul în ”Epoca de Aur”. Amintiri din perioada regimului comunist surprinse în imagini din fototeca Muzeului și expoziția de etnografie: “Ocupaţii tradiţionale şi port popular de pe Valea Târnavelor“. Expoziția prezintă, prin patrimoniul etalat: ceramică, unelte, mobilier, țesături, tradiția și arta populară românească, săsească și maghiară din arealul Mediașului.

Inițiativa Zilelor Europene ale Patrimoniului aparține Consiliului Europei, iar din 1999 evenimentele se desfășoară sub patronajul comun al Consiliului Europei și Uniunii Europene. În Anul Centenarului Marii Uniri, tema aleasă este „ Locuri ale Memoriei ” cu scopul de a promova a diversitatea culturală, dialogul intercultural și coeziunea socială, contribuind astfel la promovarea patrimoniului cultural ca un element important al relațiilor dintre Uniunea Europeană și celelalte state, bazate pe interesele și cerințele țărilor partenere și pe competențele europene în domeniul patrimoniului cultural.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia