Tribuna
Miercuri dimineață vor suna sirenele, la Mediaș
Vasile ANTIPA
1429 vizualizari
Miercuri dimineață vor suna sirenele, la Mediaș

Miercuri dimineața, între 10 și 11, în municipiul Mediaș are loc exercițiul de alarmare publică "Miercurea sirenelor", activitate care se desfășoară la nivelul întregii țării încă dinanul 2017. În acest interval, sirenele sună patru minute, două minute unul din semnalele alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) și alarmă aeriană (15 sunete), urmate apoi de sunetul de încetare (un sunet continuu de două minute). Tipul de semnal introdus se stabilește de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

"Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice sunt inundațiile, semnalând iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

Sirenele Municipiului Mediaș sunt cuprinse într-un sistem integrat, într-un arbore ierarhic: municipiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În Mediaș sunt 8 sirene electronice și 5 electrice, toate cuprinse într-un sistem de acționare centralizat, mai puțin sirena electrică aflată în proprietatea Armax Gaz", explică reprezentanții Primăriei Mediaș.

Exercițiul de alarmare publică "Miercurea sirenelor" are loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel național și pentru îmbunătățirea timpului de reacție a autorităților în situații speciale de urgență.

Acțiunea se desfășoară în toată țara, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA