Tribuna
Microstagiune în patru acte la "Radu Stanca"
Microstagiune în patru acte la
* Cele mai noi patru spectacole ale Teatrului Naţional "Radu Stanca" sunt prezentate în acest weekend în cadrul microstagiunii de toamnă*
Patru reprezentaţii în trei zile - e un lucru obişnuit pentru Teatrul Naţional "Radu Stanca", dar noutatea vine din faptul că toate reprezentanţiile se joacă în premieră. În această seară, ora 19, cortina se ridică pentru spectacolul "Opinia publică" în regia lui Cristian Theodor Popescu. Acesta este o adaptare după textul omonim scris de Aurel Baranga în perioada comunistă şi prezintă o incursiune aproape antropologică prin care se reconstruieşte, cu mult umor şi cu seninătate, contextul social şi uman al acelor vremuri.
Mâine avem o dublă întâlnire cu teatrul. La ora 17, la sala CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte, se joacă "Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia", în regia Ancăi Bradu. Montarea porneşte de la piesa lui Matei Vişniec şi prezintă atrocităţile războiului printr-o serie de scene monologate sau în dialog, cu accente poetice absurde sau surealiste. La ora 19, pe scena TNRS, Ofelia Popii ne dă întâlnire cu şapte personaje feminine pe care le interpretează singură în "Felii", un spectacol de Lia Bugnar.
Ultima montare a microstagiunii se joacă duminică, ora 19: "Don Juan vine din război". Regizoarea Anca Bradu ne promite un spectacol răvăşitor despre iubire şi moarte; spectacolul se joacă la Hala Simerom, recent reamenajată ca o cafenea interbelică în care publicul este aşezat în mijlocul scenei şi invitat să servească băuturi de la bar. Spectacolul este programat pentru ora 19, iar plecarea se face din faţa teatrului la ora 18.30 cu autobuzele puse la dispoziţie gratuit de Tursib.
Conceptul de microstagiune a devenit deja o tradiţie la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu. Evenimentul este organizat de două ori pe an, primăvara şi toamna, ca un maraton teatral la care sunt invitaţi importanţi critici de teatru din România.
Biletele pot fi procurate de la agenţia teatrală din Bvd. Nicolae Bălcescu de luni până sâmbătă, orele 11-18,  online de pe www.sibfest.ro sau în zilele de spectacol la spaţiul de joc, cu 30 de minute înainte de ora de începere a reprezentaţiei.comentarii
2 comentarii

S
premiere de doua ori...
04.10.2010 14:30
Duminică 25 aprilie, ora 17:00 - FEMEIA CA UN C
chiar de trei ori...
04.10.2010 14:31
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia