Tribuna
Micii grădinari agniţeni
Ioan VIDRIGHIN
1941 vizualizari
Micii grădinari agniţeni

"În campania de împăduriri din această primăvară, Ocolul Silvic Agnita are de realizat lucrări de împăduriri integrale pe 26,2 hectare, din care 7 hectare în fond forestier de stat şi 19,2 hectare în fond forestier retrocedat. De asemenea, silvicultorii agniţeni vor finaliza şi lucrări de completări pe 13,2 hectare, din care 3,6 hectare în fondul forestier de stat şi 9,6 hectare în fondul forestier aflat în administrare. În total, vor fi plantaţi 197.000 puieţi forestieri din speciile cvercinee, frasin şi paltin de munte. Aceştia au fost produşi în cele 23 de pepiniere cantonale şi în pepiniera centrală de la Agnita. Lucrările de împăduriri sunt efectuate de specialişti, astfel: cvercinee pe 21 hectare în pădurile administrate şi 5,5 hectare în pădurile de stat; frasin - pe 4 hectare în fondul forestier de stat şi 6,9 hectare în fondul forestier aflat în administrare; paltin de munte - pe un hectar în pădurile statului şi un hectar în pădurile primăriilor. Cele mai mari suprafeţe împădurite integral în cadrul ocolului nostru silvic au fost deja realizate în: Unitatea de Bază I Agnita - 4,1 hectare; Unitatea de Producţie VII Alţâna - 3 hectare; Unitatea de Bază I Meghindeal - 3 hectare; Unitatea de Producţie I Pelişor - 2,5 hectare; Unitatea de Bază I Chirpăr - 2 hectare; Unitatea de Bază I Brădeni - 1 hectar.
În ceea ce priveşte înfiinţarea de noi culturi în pepiniere, am luat măsuri ca să asigurăm întreaga cantitate de seminţe forestiere din surse proprii", ne-a declarat ing. Ioan Vanga, şeful Ocolului Silvic Agnita.

Acţiuni de educaţie forestieră

Printr-un protocol încheiat de conducerea Ocolului Silviu Agnita cu conducerile Şcolii Generale din Agnita şi a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 2 Agnita, în cadul Lunii Plantării Arborilor au avut loc două acţiuni practice în teren. Astfel, elevii mai mari au plantat puieţi forestieri în Unitatea de Producţie VII Alţâna, în timp ce copiii din grupele mică, mijlocie şi mare de la grădiniţă au desfăşurat o activitate "out-door" cu tema "Micii grădinari". Micuţii, împreună cu educatoarele şi părinţii, au plantat flori şi puieţi ornametali, oferiţi de  personalul Ocolului Silvic Agnita. "Această acţiune a avut ca scop studierea şi ecologizarea parcului din grădiniţa noastră", afirmat directoarea Adriana Bologa.  





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA