Tribuna
Medieșenii, așteptați să doneze sânge
Vasile ANTIPA
916 vizualizari
Medieșenii, așteptați să doneze sânge

Medieșenii snt așteptați, săptămâna viitoare, săse alăture unei campanii de donare de sînge organizată de către Protopopiatul Ortodox Român Mediaş în colaborare cu Primăria Mediaș, Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu și Spitalul Municipal Mediaș.

Este vorba despre campania „Donează sânge! Salvează o viaţă!”. Cei care doresc să doneze sunt aşteptaţi marți, 19 noiembrie, între orele 9-14, la Policlinica Mediaș, etajul 2, camera 223.

O donare sânge scade cu 30% riscul de paralizie şi de accident vascular. Un plus? În urmă donării rezistenţa la traumatisme creşte, iar în cazul unui accident, organismul se va reface mai uşor, fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

Puteți dona sânge dacă aveți vârsta între 18 și 60 ani, aveți greutatea între 50 și 100 de kilograme femeile şi între 60 și 110 kilograme bărbaţii, nu ai consumat alcool cu cel puţin 24 de ore înaintea donării și nu ați avut intervenţii stomatologice sau chirurgicale în ultimele 6 luni.

Este interzisă orice donare sânge, dacă suferiți sau ați suferit de hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, bruceloză, HIV, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, boli de tiroidă, hipotensiune, hipertensiune, anemie sau sunteți însărcinată, alăptați sau sunteți în perioada menstruală.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia