Tribuna
PNL
Medieșenii, așteptați să doneze sânge
Vasile ANTIPA
844 vizualizari
Medieșenii, așteptați să doneze sânge

Medieșenii sunt așteptați la a 4-a ediție a campaniei de donare de sânge. Protopopiatul Ortodox Român Mediaş în colaborare cu Primăria Mediaș, Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu și Spitalul Municipal Mediaș organizează o nouă ediție a campaniei de donare de sânge. Cei care doresc să devină donatori şi întrunesc condiţiile impuse de acest demers umanitar sunt aşteptaţi joi, 18 octombrie, între orele 8.30 – 13, la Spitalul Municipal Mediaș.

Potrivit datelor prezentate de organizatorii campaniei, o persoană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde, sub 2% din români donează sânge şi numai 60% din nevoia de sânge este acoperită în ţara noastră. Sângele donat de o persoană poate salva trei vieţi. Donarea de sânge este un gest umanitar, anonim şi neremunerat. Puteți dona sânge dacă aveți vârsta între 18 și 60 ani, aveți greutatea între 50 și 100 de kilograme femeile şi între 60 și 110 kilograme bărbaţii, nu ai consumat alcool cu cel puţin 24 de ore înaintea donării și nu ați avut intervenţii stomatologice sau chirurgicale în ultimele 6 luni

Este interzisă orice donare sânge, dacă suferiți sau ați suferit de hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, bruceloză, HIV, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, boli de tiroidă, hipotensiune, hipertensiune, anemie sau sunteți însărcinată, alăptați sau sunteți în perioada menstruală.

Dacă donați vă ajutați organismul să-şi împrospăteze sângele şi să-şi crească imunitatea. De asemenea, o donare sânge scade cu 30% riscul de paralizie şi de accident vascular. Un plus? În urmă donării rezistenţa la traumatisme creşte, iar în cazul unui accident, organismul se va reface mai uşor, fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia