Tribuna
Medierea - o alternativă benefică într-o societate conflictuală
Ana Maria MĂTUŞOIU
3024 vizualizari
Medierea - o alternativă benefică într-o societate conflictuală
Conducerea Corpului Profesional al Mediatorilor din Sibiu a organizat, joi, o conferinţă de presă în care a discutat despre priorităţi, strategii, dar şi despre proiecte actuale.

În cadrul conferinţei s-a amintit faptul că în judeţul Sibiu există 167 de mediatori autorizaţi, iar la alegerile desfăşurate în data de 13 mai a.c., Iliuţă Popescu a fost ales preşedintele C.P.M.J, iar Alexandru Horaţiu Rusu şi Valentin Gabriel Paliştan au fost desemnaţi vicepreşedinţi. "Prin această organizare judeţeană, Consiliul de Mediere poate să răspundă eficient necesităţilor din sistemul judiciar şi prevederilor Directivei 2013/11/UE privind soluţionarea alternativă a litigiilor (SAL) în materie de consum şi ale Regulamentului UE nr. 524/2013 privind soluţionarea online a litigiilor (SOL) în materie de consum", a spus Iliuţă Popescu, preşedintele C.P.M.J. Aceste modificări legislative se referă la rezolvarea amiabilă a litigiilor dintre consumatori şi producători şi au termen de transpunere în dreptul intern al statelor - 9 iulie 2015.
Proiecte pe plan social
Pe plan social, Consiliul de Mediere este implicat în campania "Medierea prinde rădăcini", dar şi în proiectele "România Mediază" şi "O societate a dialogului" prin care preconizează să aducă o serie de beneficii în comunităţile locale, după cum au spus mediatorii prezenţi la eveniment. Primul proiect, "România mediază", se adresează persoanelor care nu ar putea beneficia de serviciile unui mediator autorizat şi se va realiza în parteneriat cu instituţiile de cult din România, iar cel de-al doilea vizează implicarea Consiliului de Mediere în plan social prin contribuţia la ridicarea de locuinţe sociale şi la acordarea de rechizite pentru elevii orfani. "Prin această strategie, Consiliul de Mediere creează premisele unui răspuns eficient al profesioniştilor în mediere la nevoile societăţii civile în ansamblu şi la nivelul instituţiilor statului, atât centrale, cât şi judeţene", a mai spus Iliuţă Popescu. 
Consiliul de Mediere a decis organizarea teritorială a Corpului Profesional al mediatorilor, din care fac parte toţi mediatorii autorizaţi ce îşi exercită profesia pe raza unui judeţ. 42 de corpuri profesionale judeţene vor asigura implementarea strategiei Consiliului de Mediere în teritoriu.

 






comentarii
1 comentarii

Castiguri sigure, cu cel mai puternic sistem! Va prezentam in premiera absoluta un sistem profitabil pentru toti cei care vor sa castige sigur mai multi bani, in timpul liber, f?r? obligatii, cu incepere imediata. Lucrati confortabil, acasa. Timpul de lucru este la alegere. Cereti urgent detalii la adresa de email: montidolf_23@yahoo.com
Adi
20.06.2015 23:21
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA