Tribuna
Medicul Adriana Stănilă a reprezentat Sibiul la Congresul de la Viena
Andra MARINESCU
3905 vizualizari
Medicul Adriana Stănilă a reprezentat Sibiul la Congresul de la Viena
Prof. univ. dr. Adriana Stănilă a vorbit, în cadrul unui simpozion din cadrul celei de-a XX-a ediţii a Congresului Societăţii Europene de Oftalmologie, de la Viena, despre corecţia prezbiopiei cu lentile de contact multifocale. Alături de ea, din echipa secţiei Clinice Oftalmologice a SCJU Sibiu, unde Adriana Stănilă este şef Secţie, au făcut parte dr. Elena Mihai, medic primar, şi dr. Dan Stănilă, medic rezident. La congresul austriac au fost peste 4000 de participanţi, din Europa, America şi Asia.

Evenimentul a avut loc în perioada 6 - 9 iunie, la Viena, locul de naştere al oftalmo­logiei moderne, fiind prezidat de dr. Stefan Seregard. Temele au fost prezentate pe sec­ţiuni, printre care cataractă, cornee, retină, chirurgie refractivă, lentile de contact, glaucom, neuro - oftalmologie, oculoplastie, educaţie, oftalmologie pediatrică şi strabism.
Medicul sibian Adriana Stănilă a participat în calitate de speaker invitat, în cadrul unui simpozion organizat de Societatea Europeană de Lentile de Contact, alături de speakeri din Anglia, Germania şi Israel. "A fost o onoare deosebită să fiu invitată de organizatori şi să reprezint oftalmologia sibiană şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu la acest eveniment de marcă, unde au fost adunate la un loc numeroase cunoştinţe de specialitate şi prezentate în beneficiul ştiinţei şi al pacienţilor", a spus prof. univ. dr. Adriana Stănilă, medic şef Secţie Clinică Oftalmologie a SCJU Sibiu.
Lucrarea pe care a prezentat-o s-a numit "Corecţia prezbiopiei cu lentile de contact multifocale". "Prezbiopia înseamnă im­posibilitatea de a vedea bine de aproape după vârsta de 45 - 50 de ani. În mod frecvent, această afecţiune se corectează cu ochelari, dar există şi posibilitatea corecţiei cu lentile de contact multifocale. Lentila de contact multifocală este o lentilă care, aplicată pe ochi, ne oferă posibilitatea de a vedea şi la distanţă şi de aproape, după vârsta de 45 de ani. Este în general destinată per­soanelor cu un stil de viaţă activ, care ţin la aspectul lor fizic şi pe care purtarea ochelarilor îi încurcă în activitatea zilnică. Nu în ultimul rând, un segment ţintă al acestui tip de tratament sunt femeile, care sunt în general mai atente cu aspectul lor fizic", a povestit Adriana Stănilă rolul şi func­ţionalitatea lentilelor de contact multifocale în corecţia prezbiopiei.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Abonamente

Filarmonica de Stat Sibiu

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna
TURSIB