Tribuna
PNL
Mediașul găzduiește, sâmbătă și duminică, Festivalul Recoltei
Vasile ANTIPA
724 vizualizari
Mediașul găzduiește, sâmbătă și duminică, Festivalul Recoltei

Municipiul Mediaș va găzdui, sâmbătă și duminică, o nouă ediție a Festivalului Recoltei. Vor fi două zile cu show-uri gastronomice inedite, surprize, concursuri pe cinste și spectacole muzicale pentru toate gusturile.

La Festivalul Recoltei de la Mediaș vor fi prezenți zeci de comercianți sosiți din toate colțurile țării, care va vor oferi cele mai gustoase preparate, fructe, legume, dulciuri și dulcețuri, cărnuri aromate, un tezaur de bunătăți culinare. Nu vor lipsi nici meșterii populari cu minunate exponate lucrate manual, artizanat de Corund, ceramică, handmade, produse textile sau  marochinărie.

Evenimentul debutează cu un recital extraordinar susținut de doi artiști foarte îndrăgiți, Cătălin Doinaș și Adina Roșca, în program fiind cuprins și Ansamblul Florile Târnavelor și un recital Cosmina Fulea. Cunoscutul interpret Benone Sinulescu va urca pe scena din Piața Corneliu Coposu și va prezenta un spectacol deosebit de petrecere, seara fiind încheiată de recitalul Bambi, moment urmat de un program de clubbing alaturi de DJ Killer & MC Darius.

Pe parcursul zilei de sâmbătă surprizele se tin lan. În cadrul concursului "Gospodarul Pieței", va fi premiat cel mai frumos stand expozițional cu legume de toamnă, concursuri de sculptat dovleci pentru cei mici, demonstrații de stors mustul în lin tradițional și zdrobitul strugurilor în picioare, de către tinere fete îmbrăcate în port popular, iar in cadrul concursului "Cămara de Toamnă" se va premia cel mai frumos borcan cu murături, care se va expune ulterior în piață, cea mai gustoasa și ingenioasă rețetă de zacuscă și preparatul magiunului de prune în mod tradițional, după rețetă traditională.

Ziua de duminciă este rezervată preparatelor de toamnă, show-urilor culinare inedite pregătite înca de la prima oră, tocană la ceaun, berbecuți la protap, iar seara va fi rezervată surprizelor.

Spectacolele de duminică sunt deschise de un program folcloric deosebit, susuținut de artiști îndrăgiți din zonă, printre care se numără Ansamblul Purtata Mediaș si Ansamblul Folcloric Cununa Blăjelului, programul fiind urmat de un recital al formatiei Dinamic Band Mediaș, dar și de recitalurile susținute de către Ina Todoran și Maria Butilă.

O altă surpriză va fi prezența la Mediaș a artistului Ion de RO-MANIA cu un concurs de karaoke atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, iar seara folclorică va fi încheiată de un recital susținut de Puiu Codreanu. Cei mai tineri vor continua seara de petrecere alături de DJ Killer & MC Darius.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia