Tribuna
Mediaşul sărbătoreşte 100 de ani de exploatare a gazului în România
Vasile ANTIPA
2231 vizualizari
Mediaşul sărbătoreşte 100 de ani de exploatare a gazului în România
La manifestările de la Mediaş sunt aşteptaţi mai mulţi miniştri, în frunte cu şeful Executivului, Emil Boc. O invitaţie a fost trimisă şi pe adresa Preşedintelui României. Consiliul Local Mediaş va oferi titluri de Cetăţeni de Onoare post-mortem, unor personalităţi din Romgaz.
Moment important la sfârşitul acestei luni la Mediaş. Timp de 3 zile, în al doilea municipiu al judeţului vor avea loc o serie de evenimente şi manifestări dedicate împlirii a 100 de ani de la descoperirea primului zăcământ de gaze. Cele două societăţi naţionale care îşi au sediul la Mediaş, Romgaz şi Transgaz, vor organiza pe parcursul zilelor de 23, 23 şi 25 aprilie mai multe evenimente pentru a marca centenarul gazlui românesc. „În 22 aprilie 1909, sonda de la Sărmăşel, care a fost proiectată pentru descoperirea sărurilor potasice, a interceptat un strat de gaz şi a avut loc o erupţie necontrolată. A fost descoperirea gazului metan în bazinul Transilvaniei. În acest an sărbătorim 100 de ani de la această descoperire, iar industria gazului metan a ajuns ce a ajuns în urma acelei descoperiri. Ştiţi că la Mediaş sunt două companii mari, Romgaz şi Transgaz şi vom sărbători împreună acest eveniment. Evenimentul este programat în 23, 24 şi 25 aprilie, când sunt programate mai multe manifestări la care vor fi invitate personalităţi de seamă, oameni din industria gazului şi cei care au condus gazul până în această perioadă. În acelaşi timp, ne-am gândit împreună cu Primăria Mediaş şi Consiliul Local să oferim titluri de cetăţeni de onoare post-mortem, unor personalităţi din Romgaz”, ne-a spus directorul Romgaz Mediaş, Marcel Piteiu.
Personalităţi una şi una
La centenarul gaului românesc au fost invitate personalităţi din primul eşalon al vieţii publice, politicieni şi sefi de partide. Unii dintre ei au şi confirmat deja prezenţa la Mediaş la sfârşitul acestei luni. „Am vorbit cu domnul ministru al Economiei, Adriean Videanu, care a fost invitat, am avut o convorbire cu domnul prim-ministru Emil Boc, care mi-a promis că va fi alături de noi, de asemenea a fost invitată doamna Roberta Anastase-preşedintele Camerei Deputaţilor. L-am mai invitat pe domnul Vasile Blaga, pe domnul Radu Berceanu şi sper ca toţi să răspundă acestor invitaţii. Nu în ultimul rând, vreau să vă spun că avem şi alţi invitaţi, personalităţi din domeniul energetic şi reprezentanţi ai firmelor colaboratoare din ţară şi străinătate. Am înţeles de la colegii de la Transgaz că vor avea şi ei invitaţi importanţi, printre care preşedintele Senatului României, Mircea Geoană.
O invitaţie pentru a participa la aniversarea celor 100 de ani de exploatare gazeiferă din România a fost trimisă şi Preşedintelui României, Traian Băsescu, reprezentanţii Romgaz fiind în aceste zile în aşteptarea unui răspuns. Potrivit unor surse, participarea lui Traian Băsescu la acest eveniment este aproape sigură.
comentarii
2 comentarii

transgaz,romgaz e tot ce a mai ramas. au fost si altele:
1.armax(uzina mecanica)
2.Sf Medias,Mures
3.IRIDGN Mures si Bucuresti
4.BAT
5.SC aprov.
6.Condmag Brasov
gazistul
14.04.2009 08:32
cu timpul o sa dispara casi Automecanica Medias si Mirsa sa le fie rusine la guvernanti.
u
14.04.2009 10:42
Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA