Tribuna
Martiriul lui Horea şi Cloşca, rememorat la Avrig
Dan FRÂNCU
1239 vizualizari
Martiriul lui Horea şi Cloşca, rememorat la Avrig
Martiriul lui Horea şi Cloşca, principalii conducători (alături de Crişan) ai Răscoalei Ţărăneşti de la 1784, va fi marcat aşa cum se cuvine la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig, prin organizarea celei de-a X-a ediţii a Sesiunii Regionale de Comunicări şi Referate ale Elevilor, sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 11, la Centrul de Documentare şi Informare din cadrul instituţiei. Manifestarea este adresată elevilor pasionaţi de istorie din clasele VIII – XII, ce învaţă la instituţii de învăţământ din judeţul Sibiu şi din judeţele învecinate.

 

Prin intermediul acestei activităţi, organizatorii urmăresc stimularea cunoaşterii mai aprofundate a diverselor evenimente ale istoriei naţionale şi universale în rândul elevilor, precum şi conectarea acestora la circuitul mai detaliat al informaţiilor istorice. 

Organizatorii manifestării oferă celor interesaţi posibilitatea de a-şi alege subiectele abordate în lucrările propuse.

Înscrierile pentru participarea la sesiune sunt deschise până în data de 16 februarie, şi se pot face la numărul de telefon 0753539801, sau la adresa de email: petre_din@yahoo.com.

Pentru prezentarea lucrărilor admise la sesiune, organizatorii vor asigura toate mijloacele tehnice necesare. La finalul acţiunii, toţi participanţii vor primi din partea organizatorilor diplome/adeverinţe care să certifice activitatea desfăşurată.

Sesiunea Regională de Comunicări şi Referate ale Elevilor “236 de ani de la martiriul lui Horea şi Cloşca” este organizată de Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” Avrig, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia