Tribuna
MARQUARDT PREMIAZĂ ECHIPELE CLASATE PE PODIUM LA ZERO ROBOTICS
MARQUARDT PREMIAZĂ ECHIPELE CLASATE PE PODIUM LA ZERO ROBOTICS

Compania Marquardt a oferit premii suplimentare celor două echipe care s-au clasat pe podium în competițiile Zero Robotics, organizate de Massachusetts Institute of Technology în colaborare cu NASA și ESA. Marquardt Sibiu a completat astfel sprijinul oferit echipelor de robotică Quaternion și Valak, cărora le-a dat inițial sprijin financiar necesar pentru a le asigura deplasarea la finalele din Statele Unite.

 

Echipa Quaternion a Colegiului Național Gheorghe Lazăr a avut cea mai bună clasare, ocupând locul 3 în Finala ISS Zero Robotics, în cadrul căreia roboții programați de elevi au avut de efectuat sarcini speciale la bordul Stației Spațiale Internaționale. Echipa Valak a Liceului Octavian Goga a luat premiul 1 la competiția secundară Virtual Zero Robotics.

 

Reprezentanții companiei Marquardt au fost impresionați de rezultatele extrem de bune ale celor două echipe în turneul final Zero Robotics și au decis să le ofere elevilor recompense suplimentare. Aceștia au fost răsplătiți, printre altele, cu manuale de programare. Elevii au petrecut în companie o jumătate de zi foarte interesantă, au vizitat Centrul de Cercetare și Dezvoltare Marquardt și au discutat cu specialiștii companiei despre tipurile de programare pe care aceștia le folosesc în aplicațiile automotive. Liceenii au participat la experimente deosebite prin care au făcut cunoștință cu programarea în diverse limbaje informatice și au făcut un tur ghidat în fabrică, unde au văzut la lucru tehnologiile de vârf.

 

 

“Întâlnirea cu liceenii a fost una de succes, Marquardt asumându-și rolul de susținător nu doar in concursuri, ci si in orientarea tinerilor în viața profesională. Ne onorează calitatea de partener în cadrul acestui tip de proiecte și intenționăm ca pe viitor să extindem colaborarea cu elevii prin intermediul unor activități practice desfășurate în cadrul companiei” a detaliat Bianca Buta, Manager Resurse Umane la Marquardt Sibiu.

 

Marquardt Sibiu se implică în numeroase activități de orientare a tinerilor în carieră, pe care o îmbină cu sponsorizarea echipelor de robotică, susținând în ultimii 5 ani participarea studenților de la Facultatea de Inginerie Sibiu la numeroase competiții, printre care Campionatul Național Studențesc de Robotică RObotX, concursurile organizate de alte centre universitare și Campionatul European de Robotică EURobot.

 

 

În plus, compania contribuie la sprijinirea directă a învățământului superior în domeniile Mecatronicii, Roboticii și IT prin renovarea și dotarea cu aparatură de ultimă generație a laboratoarelor de la Facultatea de Inginerie. În același timp, prin oferta de locuri de muncă specializate, Marquardt le dă liceenilor și studenților garanția că-și vor putea folosi cunoștințele deosebite în viața profesională viitoare.

 


comentarii
2 comentarii

Am lista cu punctaje si echipa Quaternion NU a obtinut locul al 3-lea, asta e doar o minciuna care s-a raspandit peste tot.
Chiar si daca ar fi luat locul al 3-lea, nu ar fi fost meritul echipei, ci meritul aliantei.
Naitreaba
06.02.2019 18:43
E greu sa compari 2 echipe dupa rezultatele aliantelor.
Din pacate, Tribuna a tinut mereu sa ne spuna ca echipa de la Lazar a obtinut cele mai bune rezultate, ceea ce nu e chiar adevarat.
Pinhulac
06.02.2019 18:51
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia