Tribuna
Marketing online - importanța pe timp de criză
Marketing online - importanța pe timp de criză

Acum avem mai mult timp pentru a ne ocupa de lucrurile cărora nu le acordam destulă atenție în trecut, lucruri care ne pot salva afacerea de faliment. Două aspecte care merită să fie luate în calcul în această perioadă sunt serviciile de Marketing online și web design.

 

Trăim niște vremuri dificile, iar din gura multor antreprenori se aude cuvântul „criză”. Foarte mulți antreprenori au pus lacătul pe ușă și au renunțat la dezvoltarea afacerii, fiindcă panica s-a instalat rapid și aceasta luat o decizie (probabil) greșită, în locul lor. Într-o afacere nu trebuie să existe panică, ci doar o căutare continuă de soluții, pentru că există întotdeauna provocări. Și, din fericire, soluții există, pentru că și afacerile merită o schimbare, merită ceva mai bun! 

 

Vizibilitatea unei afaceri în mediul online este unica soluție care poate oferi rapid și eficient rezultatele dorite. Multe persoane stau acasă în această perioadă, iar un mod de a face timpul să treacă mai repede este petrecerea unui număr mare de ore pe rețelele de socializare. Dacă afacerea ta nu este vizibilă pe rețelele de socializare, în această perioadă, ai foarte multe de pierdut.

 

Rețelele de socializare sunt un mod principal de comunicare, mai ales acum. Cu ajutorul acestora, se poate menține vie legătura dintre client și brand, reprezentând o metodă ieftină, eficientă și la îndemâna oricui.

 

Persoanele care stau acasă în această perioadă se pot bucura de o experiență unică pe pagina web a afacerii tale, iar tocmai din acest motiv, aceasta trebuie să arate acum, mai bine ca niciodată. Un web design bine pus la punct și atractiv, vă poate aduce clienți.

 

O altă soluție foarte bună, pe lângă prezența pe rețelele de socializare și designul potrivit al site-ului, este ca pagina web a afacerii să apară în topul rezultatelor Google, astfel existând posibilitatea mult mai mare ca aceasta să fie accesată. Cum se poate ajunge în topul rezultatelor Google? Cu ajutorul serviciilor de optimizare SEO.

 

De ce este important să optezi pentru marketing online în această perioadă?

 

Evitând spațiile deschise, aglomerate, plata cash și în general, ieșitul din casă, oamenii se îndreaptă spre mediul online atunci când vine vorba de achiziționare de produse, indiferent de natura acestora. Dacă în ultimii ani a existat o creștere a vânzărilor online, odată cu pandemia, a existat chiar o explozie a acestor vânzări în mediul online. Așadar, acesta este unul dintre principalele motive pentru care ar trebui să optați pentru servicii de marketing online în această perioadă. Este momentul cel mai potrivit să ieșiți în fața concurenței. Ofertele și beneficiile aduse clienților trebuie puse în prim plan, pentru a-i atrage pe aceștia în povestea afacerii.

 

Un alt plus este faptul că mulți concurenți ai brandului tău își vor opri temporar (sau poate total) activitatea din mediul online. Astfel, poți atrage clienți noi, fiind vizibil și activ în tot ceea ce ține de marketing online.

 

Nu uita! Comunicarea este extrem de importantă - întotdeauna, nu doar acum. Astfel, trebuie să fii atent la mesajele pe care le transmiți și modul de abordare a clienților.

 

Rezultatele serviciilor de marketing online pe timpul crizei

 

Activitatea în mediul online poate oferi rezultate rapide și bineînțeles, cuantificabile. Așadar, este ușor să urmăriți, de exemplu, impactul postărilor de pe rețelele de socializare sau numărul de vizitatori care „au trecut pragul biroului virtual”.

 

Mutarea afacerii în mediul online este un real avantaj, pentru că puteți ajunge mult mai ușor la clienți și potențiali clienți cu un minim de efort, iar dacă oferiți și o experiență plăcută utilizatorilor datorită paginii cu un web design inovativ, veți putea ajunge rapid și la vânzări.

 

Cu siguranță, rezultatele nu vor întârzia să apară! 

 

Sfaturi de marketing online pe timp de criză

 

» adaptabilitatea la situația actuală

Fiecare mesaj transmis sau fiecare campanie trebuie să fie adaptată situației în care ne aflăm. Textele trebuie neapărat să fie atent alese.

Momentul potrivit pentru a fi activ pe rețelele de socializare este acum. Ai ocazia să oferi informații utile și să scoți tot ce e mai bun în față (oferte, beneficii, opțiuni etc.).

De asemenea, este foarte important să oferi soluțiile potrivite perioadei (de exemplu, opțiunea de plată online).

 

» SEO, un aspect de luat neapărat în calcul

Având în vedere că serviciile de optimizare SEO oferă beneficii pe termen lung, atunci acestea sunt binevenite oricând, dar mai ales acum când multe branduri au pus pe „pauză” toată activitatea, iar afacerea ta poate ajunge mai ușor în topul rezultatelor Google.

 

» un web design modern, pentru o experiență de neuitat a utilizatorilor 

Un web design profesional poate influența clientul în timp ce navighează pe site, să ia o decizie. Întregul proces este unul complex, care ține cont de mulți factori, chiar și de factori psihologici.

Pagina web poate fi considerată ca fiind un birou virtual, așadar, trebuie să impresioneze din prima clipă.

 

 

» prezența obligatorie pe rețelele de socializare

Multe branduri au renunțat chiar la prezența lor pe rețelele de socializare. Pentru a avea parte de rezultate optime și pentru a rămâne în continuare în mintea consumatorilor, este important ca activitatea pe rețelele de socializare să fie continuă, indiferent de perioada în care ne aflăm. Singura condiție este să adaptați textele pentru postări, conform situației prezente. De asemenea, este important să existe și postări de comunicare, nu doar postări care „vând”.

În cazul în care bugetul de promovare este mai restrâns, este ideal să nu oprim postările, ci doar să postăm mai rar.

 

» update continuu la informații

Este nevoie de atenție și rapiditate, pentru că în această perioadă lucrurile pot fi diferite, de la o zi la alta. Trebuie să ai grijă ca planul de marketing online să fie mereu updatat, în funcție de situație.

 

SEO 365 îți pune la dispoziție servicii de marketing online, pentru a obține rezultatele dorite, chiar și pe timp de criză!

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia