Tribuna
Sevis
Marii fermieri vor depune la cererea unică de plată doar centralizatoarele pentru terenurile arendate
Ioan VIDRIGHIN
1164 vizualizari
Marii fermieri vor depune la cererea unică de plată doar centralizatoarele pentru terenurile arendate

Campania de primire a Cererilor unice de plată a început şi se află încă în întârziere. Pentru a putea face faţă cererilor, conducerea Centrului judeţean ale APIA Sibiu a întocmit programe stricte de prezentare a fermierilor la depunerea cererilor şi îi roagă pe aceştia să respecte invitaţiile, pentru a nu crea dereglări.
Recent, a fost modificată Ordonanţa de Urgenţă nr. 3/18.03.2015. Fermierii mari nu vor mai trebui să vină cu toate contractele de arendă, ci cu un tabel centralizator de la primărie. Oricum, nici funcţionarii APIA nu aveau timp şi nici spaţiu pentru depozitarea documentelor.
Pentru ca fermierii să nu mai rişte restituirea subvenţiilor din cauza problemelor legate de schimburile de teren neînregistrate şi arendarea unor suprafeţe pentru care nu s-a făcut succesiunea, ordonanţa defineşte şi termenul de utilizare legală a terenului. Aceasta înseamnă "utilizarea pentru activităţi agricole a suprafeţei de teren agricol din cadrul exploataţiei aflate la dispoziţia fermierului pe tot parcursul anului de cerere".
Noţiunea de fermier activ a fost şi ea modificată. Astfel, pentru a dovedi calitatea de fermier activ, fermierii persoane juridice care în anul anterior de plată au beneficiat de plăţi directe care depăşesc cuantumul de 5.000 euro trebuie să fie înregistraţi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu activitate agricolă. Cei care nu sunt înregistraţi la ONRC trebuie să furnizeze actul de înfiinţare din care să reiasă activitatea agricolă.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia