Tribuna
Marii datornici la bugetul local al Avrigului, după primul trimestru al anului
Dan FRÂNCU
1670 vizualizari
Marii datornici la bugetul local al Avrigului, după primul trimestru al anului
În conformitate cu prevederile unei hotărâri adoptate de legislativul local în urmă cu puţin timp, Primăria oraşului Avrig a postat pe pagina de internet a instituţiei listele persoanelor juridice şi fizice cu obligaţii fiscale restante la bugetul local al oraşului, precum şi cuantumul acestor datorii la data de 31 martie 2019.

Prin adoptarea respectivei hotărâri, aleşii locali avrigeni au decis ca plafonul aferent obligaţiilor de plată restante faţă de bugetul local al oraşului, datorate de persoanele fizice şi juridice, pentru publicarea pe pagina de internet a Primăriei Avrig, să fie mai mare de 1.000 lei (persoane fizice), respectiv 2.000 lei (persoane juridice).
Astfel, din documentele publicate pe www.primaria-avrig.ro se poate observa că, în ceea ce priveşte persoanele juridice, lista datornicilor are 51 de poziţii (rânduri), cea mai mare obligaţie fiscală înregistrată fiind de aproximativ 1,5 milionane de lei, şi aparţinând unei societăţi aflate în faliment. Conform aceluiaşi document, printre marii datornici la bugetul local al Avrigului, la data de 31 martie 2019, sunt înregistrate 10 persoane juridice aflate în situaţie de faliment şi 7 în stare de insolvenţă, astfel că şansele ca aceste datorii să fie stinse sunt acum mult mai mici, poate chiar inexistente.
Lista cu persoanele fizice ce au datorii mai mari de 1.000 lei la bugetul Avrigului este mult mai bogată, cuprinde 921 de nume. Câteva dintre persoanele ce se regăsesc în această listă sunt înregistrate doar cu suma de 1.000 (cuantumul minim prevăzut de hotărârea Consiliului Local Avrig pentru publicarea pe pagina de internet), dar există şi un "campion" ce este înregistrat cu o datorie de aproape 110.000 lei.
Ca o curiozitate, pe lista cu persoanele juridice înregistrate cu restanţe la bugetul local avrigean se regăseşte şi comuna Porumbacu de Jos (24.192 lei) dar şi societatea Consiliului Local Avrig, SC ENEV AVRIG SRL  (40.940,50 lei).
În conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, listele postate pe pagina de internet a primăriei vor fi modificate în termen de 15 zile de la data achităţii integrale a obligaţiilor datorate.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia