Tribuna
Maria vrea să audă răsfăţul părinţilor şi cântecul păsărilor
Andra MARINESCU
2924 vizualizari
Maria vrea să audă răsfăţul părinţilor şi cântecul păsărilor
Este frumoasă, cu părul blond şi cu speranţa că, într-o zi, va duce o viaţă normală. La 4 ani şi 8 luni, Maria Boată are un chip de înger, dar s-a născut, din nefericire, într-o lume fără sunete. Nu aude glasul blând al mamei, cântările bunicii înainte de culcare şi nici pe copiii care o cheamă la joacă. Părinţii ei au observat că micuţa nu aude când ea avea un an. Au mers la medici, iar bănuielile lor au fost confirmate. Maria suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală profundă.

Viaţa Mariei este întunecată de liniştea apăsătoare care nu îi dă voie să audă răsfăţurile celor dragi. După mai multe investigaţii, ea a devenit un "candidat" pentru implantul cohlear. Aşa că o problemă s-a rezolvat, doctorii reuşind să îi facă un prim implant cohlear. După intervenţie, auzul i-a revenit, dar pentru a duce o viaţă normală micuţa are nevoie şi de un al doilea implant cohlear. Audiologul Anca Modan este de părere că această operaţie i-ar "permite să audă în limite normale, adică să îşi dezvolte vorbirea, pronunţia să fie corectă, să nu mai aibă acele tonalităţi ale hipoacuzilor şi îi poate asigura o integrare normală socio-profesională ulterioară".
Luptă cu timpul. Şi cu banii...
Maria este în luptă cu timpul, pentru că, odată ce clipele se duc, şansele ca ea să audă scad, intervenind aici fenomenul de deprivare auditivă. "În maxim două luni de zile, dacă nu se operează, şansele Mariei de a auzi normal scad considerabil. Până acum am reuşit să strângem 6.000 de euro, mai avem nevoie de 19.000 de euro. Medicii ne-au comunicat că şansele ca Maria să audă sunt de peste 90% şi ne dorim ca în pragul Sfintei Sărbători a Învierii Mântuitorului, lumea să se sensibilizeze şi să ne ajute fetiţa. Rugămintea mea este ca persoanele care vor să doneze, să ne lase şi un număr de telefon, deoarece micuţa mi-a spus, cu lacrimi în ochi, că vrea să le mulţumească personal, atunci când va auzi în totalitate", mărturiseşte Bianca Boată, mama Mariei.
Pentru a-i veni în ajutor, Asociaţia “Salvează o inimă” a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru Maria, numită “Maria te va suna când va auzi”. Oamenii cu suflet care pot da din buzunarul lor - cât de puţin - pentru ca micuţa să trăiască în condiţii normale pot dona pe platforma online a organizaţiei, www.salveazaoinima.ro/campaigns/maria-boata sau în conturile bancare deschise pe numele mamei, Bianca Boată: RO58BACX0000000905862000 (Ron), RO31BACX0000000905862001 (Euro).

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia