Tribuna
Festivalul Internaţional al Artei Lirice
"Maria de Buenos Aires" şi "Rigoletto" pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor
Alexandra CHEŞCU
1082 vizualizari

"María de Buenos Aires” – Tango „operita” de Astor Piazzolla şi Horacio Ferrer este spectacolul care poate fi urmărit în această seară de toţi cei care doresc să participe la Festivalul Internaţional al Artei Lirice. Evenimentul are loc joi, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu şi este pus în scenă de Opera Naţională Română Cluj – Napoca. Pe lângă Orchestra de cameră "Tango", manifestarea îl aduce în prim plan pe Marcelo Nisinman, la bandoneon, care va evolua pe scenă alături de Iulia Merca, Ionuţ Caras şi Florin Pop. „Operita” María de Buenos Aires este o poveste despre viaţă, moarte şi renaştere, María fiind întruchiparea dualismului „sfântă-păcătoasă”.

Pentru duminică, "Rigoletto"

Tango-ul nu este singurul element al festivalului, pentru această săptămână, întrucât melomanii sunt aşteptaţi duminică, 4 octombrie, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru a se delecta cu Giuseppe Verdi şi cu „Rigoletto”, interpretat de Opera Naţională Bucureşti şi de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Spectacolul, din a cărui distribuţie fac parte Hector Lopez în rolul Ducelui de Mantua, Eugen Secobeanu, Rigoletto, Irina Iordăchescu în rolul Gildei şi Pompeiu Hărăşteanu, care îi dă viaţă lui Sparafucile este dirijat de Iurie Florea şi poate fi urmărit de la ora 19. Rigoletto este una dintre operele preferate ale publicului, fiind depăşită în popularitate, doar de Aida. Rigoletto spune povestea măscăriciului cocoşat al curţii, caracterizat prin umor amar, a cărui fiică, Gilda, cade victimă uşuraticului Duce de Mantua.
Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Artei Lirice se desfăşoară la Sibiu în perioada 27 septembrie - 8 octombrie şi este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, al Consiliului Local Sibiu şi al Primăriei Municipiului Sibiu. Preţul unui bilet de intrare este de 20 şi 12 lei, cu o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA