Tribuna
SEVIS
Machiajul ochilor: sfaturi de la make-up artiști
Machiajul ochilor: sfaturi de la make-up artiști

Machiajul ochilor oferă expresivitate și profunzime privirii

Astfel, grație tehnicilor de aplicare a fardurilor, trăsăturile distinctive trebuie accentuate frumos și subtil, ci nu în exces. Pentru obținerea unui make-up ideal, este necesară respectarea ordinii de aplicare a produselor cosmetice, dar și utilizarea accesoriilor potrivite.

 

Baza pentru pleoape este un produs indispensabil pentru rezistența unui machiaj. Uniformizează suprafața pielii, facilitează aplicarea și amestecarea fardurilor, prelungind durabilitatea acestora. 

Remediul previne răspândirea nuanțelor, absoarbe excesul de sebum și ascunde rețeaua vasculară. În plus, dacă folosești o bază, poți fi sigur că nuanța fardurilor de pleoape nu se va deosebi de cea din ambalaj. Culorile vor fi saturate și pigmentate. Baza este potrivită și pentru machiajul sprâncenelor. 

Specialiștii recomandă aplicarea treptată a pigmenților, pentru a nu exagera cu culoarea și a nu forma pete inestetice. Fardul trebuie retușat cu ajutorul unei pensule rotunjite și stufoase, pentru a evita crearea efectului de ochi obosiți. În cazul folosiții mai multor nuanțe, acestea trebuie amestecate foarte bine. Saturația trebuie obținută treptat. Iată de ce, folosește câte un pic de fard, apoi suplinește culoarea, în caz de necesitate. 

 

Urmează ordinea de aplicare 

Fardurile mate trebuie aplicate înaintea celor sidefate sau cu sclipici. În caz contrar, particulele de glitter pot cădea pe zona liniei orbitale, care trebuie de fapt, ușor întunecată. 

 

Utilizează o perie pufoasă

Indiferent de machiajul ales, este necesară o pensulă pufoasă, pentru a obține o umbrire naturală și moale a pleoapelor. Acest accesoriu poate fuziona frumos trecerea de la o nuanță la alta, poate mări vizual pleoape și poate ridica privirea. De asemenea, utilizarea pensulei asigură eliminarea excesului de fard, pentru obținerea unui machiaj ideal. 

Primul strat de fard este cel mai important, deoarece servește drept bază pentru machiaj. Astfel, specialiștii recomandă retușarea de două ori, pentru a nu lăsa urme sau dungi inestetice. Produsele aplicate ulterior, nu vor masca, ci vor accentua imperfecțiunile. 

 

Eyeliner sau creion contur

Săgețile sunt mereu în vogă, oferind un aspect sobru și clasic. Mai nou, pentru crearea acestora, sunt utilizate orice culori, nu doar negru. Varietatea de remedii include texturi cremoase, geluri, sub formă de pix sau creion. Texturile solide nu sunt potrivite pentru partea inferioară a ochilor, deoarece pot irita membrana mucoasă. Optează pentru compoziții hipoalergenice care nu afectează negativ ochii.

Urmând aceste sfaturi simple, poți crea un machiaj frumos și deosebit în fiecare zi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia