Tribuna
„Lumini în umbră”, de Constantin Scărlătescu, vernisată la Palatul Brukenthal
Dumitru CHISELIŢĂ
2291 vizualizari
„Lumini în umbră”, de Constantin Scărlătescu, vernisată la Palatul Brukenthal

Constantin Scărlătescu, restau­rator în cadrul Laboratoarelor de Restaurare ale Muzeului Naţional Brukenthal, a revenit, în sălile de expoziţii ale muzeului, de data aceasta ca artist plastic, cu o nouă expoziţie, „Lumini în umbră”, după ce, în 2014, a deschis „Ferestre către Dumnezeu”.
„Lumini în umbră” a fost ver­nisată în Sălile de Expoziţii Tem­porare ale Palatului Brukenthal, în prezenţa colegilor, prietenilor şi a unui numeros public. Expoziţia cuprinde  40 de lucrări, pictate pe pânză, pe panouri din lemn sau modelate în diverse tehnici, folosindu-se metalul, pânza şi materialul plastic în realizarea de combinaţii între culori şi forme, jocuri de lumină-umbră, decoruri sau personaje, cumva alegorice, în mărime naturală, de un simbo­lism aproape brutal.
Despre expoziţie şi despre autor (care a marcat, astfel, şi un moment aniversar personal) au vorbit dr. Dorin Barbu, şeful secţiei La­boratoare de Restauare şi cura­torul expoziţiei, Robert Strebeli. Cuvântul final a revenit autorului, care a mulţumit celor prezenţi, şi că este onorat să îşi petreacă ziua de naştere alături de ei. Despre lucrările sale, Scărlătescu a mărtu­risit că ele exprimă, printre altele, „anumite stări ale mele, dintr-o zi sau din alta”.
Expoziţia lui Constantin Scărlă­tescu, „Lumini în umbră” poate fi vizitată, începând de miercuri, 24 mai, până pe data de 2 iulie 2017.

 







comentarii
1 comentarii

Redactore, matale un tip atat de nonconformist ai ajuns sa scrii despre vernisaje?!
gigi contra
26.05.2017 09:57
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA