Tribuna
Linii electrice afectate de ploile abundente

În intervalul 11-12 iulie a.c., din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ploi abundente şi rafale puternice de vânt), în judeţul Sibiu s-au înregistrat următoarele evenimente în instalaţiile electrice:
Sâmbătă, 11.07.2009, începând cu ora 0.56, două defecţiuni simultane pe linia electrică Sibiu Nord - Ocna afectează 46 de posturi de transformare din 10 localităţi: Mândra, Loamneş, Alămor, Bogatu, Broşteni, Păuca, Presaca, Ocna, Sădinca, Haşag.; începând cu ora 2.35, consumatorii au fost alimentaţi treptat, pe măsură ce s-au efectuat controalele pe linie, astfel că la ora 3.53 mai erau nealimentate 4 posturi din localităţile Bogatu şi Broşteni. Cauza acestor avarii a fost spargerea a doi izolatori de către vegetaţia căzută pe linia electrică de 20 kV Bogatu-Broşteni, linie care traversează o zonă împădurită.
Datorită intervalului nocturn în care a avut loc avaria, lucrările de defrişare s-au putut executa doar în ziua de 12.07.2009, astfel încât la ora 11.45 toţi consumatorii au fost alimentaţi cu energie electrică.
Duminică, 12.07.2009, ca urmare a alunecărilor de teren provocate de ploile abundente în zona Bâlea, mai multe conductoare electrice s-au atins, astfel încât la ora 6.55 linia electrică de 20 kV Cârţişoara-Bâlea a declanşat. Consumatorii din zona Bâlea au fost alimentaţi la ora 10.45, la finalizarea lucrărilor de reparaţie a conductoarelor dintre stâlpii nr. 78-79.
Linia electrică aeriană de 20 kV Cârţişoara a fost afectată de ruperea unui stâlp de lemn din derivaţia 20 kV Arpaşu de Sus. Au rămas fără energie electrică consumatorii din localităţile Cârţişoara şi Arpaşu de Sus, începând cu ora 10.04 până la ora 11.47, când majoritatea consumatorilor au fost alimentaţi. Cel mai mult au avut de suferit clienţii alimentaţi din postul nr. 2, din localitatea Arpaşu de Sus, acolo unde stâlpul de lemn a fost găsit căzut la sol. La ora 14.11, toţi consumatorii au fost conectaţi la reţeaua electrică, la finalizarea lucrărilor de refacere a legăturilor electrice afectate.
Dorim să ne asigurăm consumatorii că depunem toate eforturile, indiferent de condiţii, pentru ca neplăcerile cauzate de lipsa energiei electrice să fie cât mai mici.
Director, dr. ing. Iacob BLAGU
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica