Tribuna
SEVIS
Linie telefonică specială pentru pensionarii MAI
Linie telefonică specială pentru pensionarii MAI

Pentru pensionarii din Ministerul Afacerilor Interne a fost înfiinţată o linie telefonică specială. Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus o serie de măsuri pentru informarea pensionarilor MAI referitor la noile prevederi legislative, printre care şi înfiinţarea acestei linii telefonice. Linia telefonică 021.264.85.05 va funcţiona de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 16.00 şi va fi gestionată de specialişti ai Casei de Pensii a Minis­terului Afacerilor Interne.
Totodată, MAI a luat măsu­rile necesare pentru ca pe talonul de pensie pe care pensionarii îl vor primi în luna ianuarie 2016 să se introducă o menţiune prin care aceştia sunt informaţi că, până la data de 30 iunie 2016 îşi pot exprima opţiunea cu privire la perioada de timp avută în vedere pentru realizarea recalculării pensiei, conform art. 109 sau 110 din Legea nr. 223/2015.  
Cei interesaţi pot transmite solicitări de informaţii privind noul cadru legal aplicabil pensiilor militare la adresa de e-mail casapensii@ mai. gov. ro sau la adresa de cores­pondenţă a Casei de Pensii a MAI - Bucureşti, Strada George Georgescu nr. 3, sector 4, Cod Poştal 040131.
În plus, pe site-ul Ministe­rului Afacerilor Interne, www. mai. gov.ro, pe prima pagină, la secţiunea ”UTILE”, a fost creat un link către pagina Casei de Pensii a MAI (http://www. mai.gov.ro/index03_3_04. html), unde pot fi găsite infor­maţii referitoare la noile pre­vederi legale privind pensiile militare,  răspunsuri la întrebări frecvente şi modalităţile de contact are a specialiştilor de la Casa de Pensii a MAI.
„Aceste iniţiative au ca scop sprijinirea celor care doresc să beneficieze de prevederile acestei legi, informarea rapidă şi corectă a pensionarilor MAI şi creşterea nivelului de trans­parenţă privind implemen­tarea şi aplicarea noii legislaţii în domeniul pensiilor militare de stat”, se arată într-un comu­nicat MAI. (L. B.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia