Tribuna
Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", gazdă a două ţări pentru o săptămână
Ana Maria MĂTUŞOIU
6259 vizualizari
Liceul Teoretic
Timp de o săptămână, Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" a fost gazdă a patru profesori şi 12 elevi din mai multe ţări partenere ale proiectul strategic KA2 – Erasmus + Local Food, Global Change, din care şi liceul sibian face parte.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, între 2014-2016, în parteneriat cu College du Carbet, Martinica, Liceo Camillo Golgi, Italia şi South Craven Academy Trust, UK, şi este cofinanţat de Comisia Europeană (2012-2016), aprobat prin ANPCDEEP România.
Între 12 şi 20 ianuarie, Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" a fost gazda a patru profesori şi 12 elevi din ţările partenere ale proiectului. În tot acest timp, sub îndrumarea directorului liceului, prof. Ana Avram şi a profesoarelor coordonatoare Laura Pitariu şi Dana Arvunescu, elevii şi profesorii liceului sibian au abordat, împreună cu oaspeţii lor, teme precum schimbarea mentalităţii adolescenţilor în ceea ce priveşte consumul de alimente locale, organice, în concordanţă cu decizia UNESCO de a declara anul 2014 Anul Internaţional al Fermelor de Familie.
Întâlnirea de la Sibiu este prima din cadrul proiectului, programul acesteia cuprinzând o serie de activităţi plăcute atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Oaspeţii au avut parte de un tur al oraşului, au făcut o vizită firmei de panificaţie din oraş, au mers la Muzeul Icoanelor pe Sticlă de la Sibiel, au vizitat Mănăstirea Cisterciană de la Cârţa, Biserica Neagră din Braşov, Biserica de Gheaţă de la Bâlea, dar şi Castelul Bran, curioşi să afle mai multe despre legendarul Vlad Ţepeş. În ultima zi, s-au tras concluziile după o evaluare finală a întregii săptămâni, au avut loc jocuri sportive şi o întâlnire de grup pentru a stabili priorităţile următoarei întâlniri care va avea loc în Martinica, în luna mai.
"Activităţile acestui proiect precum şi implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în alte proiecte europene confirmă dimensiunea europeană a liceului, fapt certificat şi prin acordarea pentru a patra oară a titlului de Şcoală Europeană, " a spus prof. Ana Avram.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA