FITS 2022
Tribuna
Liceul "Gheorghe Lazăr”-Avrig se extinde
Dan FRÂNCU
2548 vizualizari

Vineri dimineaţa, la sediul Primăriei Avrig, reprezentanţii oraşului şi cei ai SC Sinecon SRL Sibiu, au semnat contractul pentru executarea lucrării “Extindere, mansardare corp B şi şarpantă corp A, amenajare terenuri de sport şi refacere mediu la Liceul Teoretic <<Gheorghe Lazăr>>, oraş Avrig, strada Horea, nr. 27, jud. Sibiu”. Odată cu efectuarea acestui “pas”, până la începerea efectivă a lucrărilor nu mai poate trece decât foarte puţin timp, astfel că speranţele avrigenilor de a avea în oraş o instituţie de învăţământ model încep să se materializeze.
Preţul convenit pentru îndeplinirea contractului, plătibil executantului de către achizitor, este de 3,165468 milioane lei, la care se adaugă TVA de 759712,33 lei. Durata de execuţie a lucrării este de 19 luni calendaristice, începând de la data primirii ordinului de începere a lucrării.
Contractul de lucrări pentru această importantă investiţie a fost semnat de primarul Arnold Gunter Klingeis, directorul economic Ioana S. Mărginean şi juristul Liliana Ionescu, din partea achizitorului- oraşul Avrig, pe de o parte şi directorul general al firmei executante, ing Marius Sitar, pe de altă parte.
Investiţia a cărui contract de execuţie a fost semnat vineri este parte a unui proiect ce cuprinde şi asigurarea dotărilor necesare pentru noile spaţii ale liceului avrigean, astfel că, la finalizarea totală a acestor ample lucrări, oraşul Avrig va deţine una dintre cele mai importante şi moderne instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţ, şcoală ce va putea asigura derularea procesului educaţional pentru o mare parte din copiii cu vârstă şcolară din Avrig şi localităţile limitrofe.
Obiectivul general al proiectului de la liceul avrigean este de a îmbunătăţi calitatea infrastructurii de educaţie, a dotărilor unităţilor de învăţământ, a procesului educaţional, pentru crearea unor premise necesare asigurării unor servicii esenţiale populaţiei, care vor contribui la dezvoltarea socio-economică a ţării şi astfel, la atingerea obiectivului european de convergenţă, de coeziune economică şi socială.
În mod particular, prin realizarea proiectului se va extinde şi moderniza capacitatea unităţii de învăţământ Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” Avrig, în vederea facilitării accesului la educaţie a populaţiei oraşului Avrig şi a populaţiei din zonele limitrofe. (Elevii care studiază la acest liceu provin şi din alte localităţi: Bradu, Mârşa, Porumbacu, Scoreiu, Arpaşu.)
Cea mai mare parte din valoarea totală a investiţiilor de la liceul avrigean va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, proiectul fiind înscris în axa prioritară 3 - “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul de intervenţie 3.4. - „Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.
Cinci societăţi au depus oferte ce au intrat în faza finală de evaluare pentru execuţia lucrărilor la liceul din Avrig.
După momentul semnării contractului, reprezentanţii conducerii administrative a oraşului şi cei ai societăţii executante au făcut o vizită la locul unde va fi efectuată lucrarea, pentru o evaluare preliminară.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA