Tribuna
Liceul din Mârşa, laureat al Concursului Interjudeţean „Portret de dascăl” (Târgu Jiu)
Dan FRÂNCU
3528 vizualizari
Liceul din Mârşa, laureat al Concursului Interjudeţean „Portret de dascăl” (Târgu Jiu)

Într-o perioadă extrem de tulbure pentru învăţământul românesc, mai există totuşi şi anumite activităţi, dar mai ales oameni, care vin parcă să ne transmită că lucrurile nu stau atât de rău precum arată rezultatele obţinute la ultimile testări sau examene (examenul de bacalaureat şi de titularizare, testele naţionale etc). Un exemplu în acest sens este Simpozionul şi Concursului Interjudeţean „Portret de dascăl”, organizat de Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu (concurs înscris în Calendarul activităţilor regionale şi judeţene ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi avizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului), unde, singurul reprezentant al judeţului Sibiu (prof. de Limba română, Iulia Ordean- Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşini Mârşa), a obţinut Premiul I şi distincţia „Dascăl de excelenţă”, pentru participarea de excepţie în cadrul Concursului Interjudeţean „Portret de dascăl”.
La întoarcerea de la Târgu Jiu, cadrul didactic de la instutuţia de învăţământ din Mârşa ne-a relatat următoarele: „(De ce <<Portret de dascăl>> o temă de concurs, o temă de simpozion interjudeţean? Simplu! E nevoie de excelenţă, de performanţă, de echilibru, de entuziasm, de conştiinţă, de demnitate profesională, de modele, de recunoaştere a valorilor, de flexibilitate, pasiune, devotament, de inovaţie şi inovare, de receptivitate la nou, de empatie, de motivaţie intrinsecă. E mult, e greu, dar nu imposibil, atâta timp cât ele sunt parte componentă a dascălului român! Prin acestea îşi realizează <<portretul>>, le transformă în amprentă puternică în viaţa elevilor prin generozitate profesională şi asigură calitatea învăţământului românesc.)- a fost preambulul sub care s-a desfăşurat simpozonul de la Târgu Jiu.
Într-o perioadă tulbure, marcată de aspecte negative ale situaţiei învăţământului actual, consider că acest preambul al activităţii organizate de Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu este asemeni unei raze de lumină şi speranţă, ecou surd al dascălilor dedicaţi şcolii, care îşi împlinesc menirea cu abnegaţie şi devotament, urmându-şi vocaţia, făcând abstracţie de orice alt considerent.
Doresc să salut frumoasa iniţiativă a colegilor din Târgu Jiu, pentru oportuna posibilitate oferită cadrelor didactice de a-şi exprima liber gândurile şi opiniile, de a evidenţia realizările, rezultatele deosebite, creaţiile diverse, de a împărtăşi celorlalţi experienţa acumulată, de a dovedi că există pârghiile necesare atingerii performanţei şcolare şi păstrării calităţii învăţământului la cel mai înalt nivel. Un concurs cu tematică aparte, mai mult decât binevenit pentru cadrele didactice care şi-au dovedit valoarea prin lucrările înscrise la diversele secţiuni propuse - adevărate provocări pentru intelect şi suflet: Cine sunt eu?; Ce activitate din cariera mea mă reprezintă?; Şi eu am fost elev...; Amintiri la care nu pot renunţa!; Cea mai frumoasă manifestare de dragoste primită de la elevii mei; Când am regretat? Când am fost fericit?; Imagini pe care le preţuiesc (momente extreme din cariera de dascăl); Ce ai scris pe sufletul elevului tău?; Am fost zilnic lecţie de viaţă elevului meu?; Pledoarie pentru frumuseţea din noi; Educăm pentru excelenţă?...”.
Am mai aflat, de asemenea, că la concurs s-au înscris 74 cadre didactice din 18 judeţe ale ţării.
comentarii
10 comentarii

Felicitari Doamna Profesoare! Asteptam un volum cu poezii/eseistica!
Gabi
26.07.2011 00:28
Felicitari Iulia!!! Te-ai pornit destul de greu in activitatile extrascolare dar... nu te mai opresti, iar rezultatele sunt excelente.
Succes in continuare !!!
Mioara Sinca
26.07.2011 01:03
Multumesc frumos tuturor celor care ne-au adresat cuvinte frumoase si ne-au impartasit gandurile lor! Numai bucurii si impliniri!
Iulia
26.07.2011 10:18
Felicitari!!!
cristina
26.07.2011 10:20
Multe multe felicitari, tineti-o tot asa Doamna Profesoara! :)
Bianca
26.07.2011 10:26
Felicitari! Nu este prima data cand apare activitatea d-nei profesoare Iulia Ordean la nivel national.Succes mai departe in activitate!
Alec Teodor
26.07.2011 19:07
Multe felicitari si succes in continuare! Elevii au nevoie de dascali care sa lucreze cu daruire si pasiune! Rezultatele excelente merita tot efortul deoarece peste ani doar acestea raman.
Alec Ileana
26.07.2011 19:14
Cu siguranta sunt scrise zambete pe sufletele elevilor doamnei profesoare!!!:) Felicitari pentru curajul de a merge inainte si multumim pentru...speranta!!!:)
Maria B
26.07.2011 19:59
Felicitări!!! Asta e Iulia pe care eu o ştiu; din c
Dyamaria
26.07.2011 20:43
Va multumesc din suflet! Cuvintele voastre intregesc imboldul necesar dorintei de a merge inainte cu credinta ca putem obtine numeroase rezultate importante, deosebite, care sa onoreze deplin statutul de dascal si de elev!
Iulia
26.07.2011 21:32
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia