Tribuna
SEVIS
Liceenii de la "Goga", o săptămână prin oraşele europene
Liceenii de la

Pentru 70 de elevi de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Sibiu, perioada 6-10 aprilie a fost cu totul altfel. Săptămâna intitulată suges­tiv "Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun" i-a scos pe ti­neri din bănci şi pe pro­fesori de la catedră. Ei au ales mai multe oraşe euro­pene pe care să le viziteze.
Coordonaţi de profesorii Lidia Pircă, Laura Dumitru, Rodica Stănculescu, Anca Ighişan, Lia şi Sergiu Godină, elevii din clasele IX-XII au descoperit că distan­ţele dintre oameni sunt drumuri care se parcurg "cu paşi mă-r­unţi, dar repezi, cu inima şi ochii deschişi pentru a asi­mila şi înţelege dife­renţele care ne apropie şi ne unesc, totodată", după cum spun "plimbăreţii".
Alături de Paris, ei au vizitat şi Viena, Landshut, Strasbourg, Colmar şi Salz­burg, desti­naţii care le-au oferit vizitato­rilor sibieni adevărate lecţii de geografie, istorie, cultură şi civilizaţie europeană. "Chiar dacă drumul a fost foar­te lung şi obositor, infor­maţiile dobân­dite şi amin­tirile create vor îmbogăţi spiri­tual tinerii care parcurg astfel de activităţi educative de informare şi conştientizare asupra vieţii actuale", este con­cluzia celor de la CNOG. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia