Tribuna
Lecţie practică despre silvicultură, pentru copiii de la şcoala din Scoreiu
Dan FRÂNCU
1370 vizualizari
Lecţie practică despre silvicultură, pentru copiii de la şcoala din Scoreiu
Cultivarea dragostei şi a respectului pentru natură şi mediul înconjurător, sunt principalele obiective ale frumoasei şi trainicei colaborări pe care Ocolul Silvic Avrig (structură a Romsilva Sibiu), le are cu multe instituţii de învăţământ din zona unde îşi desfăşoară activitatea. Cele mai multe dintre activităţile comune desfăşurate de silvicultorii avrigeni cu reprezentanţii şcolilor se desfăşoară primăvara, această perioadă a anului având şi o importanţă deosebită pentru orice pădure sau viitoare pădure.

Şi în acest an, Şcoala Generală din Scoreiu a dorit să se numere printre primele instituţii de învăţământ din zona Avrigului ce participă la activităţile specifice de primăvară, sub coordonarea specialiştilor de la Ocolul Silvic Avrig, noua experienţă fiind deosebit de atractivă pentru toţi cei implicaţi.

„Joi, 20 martie 2019, în cadrul acţiunilor desfăşurate cu ocazia „Lunii plantării arborilor”, personalul silvic din cadru Ocolului Silvic Avrig a organizat, împreună cu elevii Şcolii Generale din Scoreiu, câteva activităţi de sezon, ce au cuprins lucrări în solarii şi pepiniere, plantări de puieţi forestier, urmărindu-se acumularea de cunoştinţe privind speciile forestiere şi rolul pădurii în societate.

Au participat un număr de 14 elevi din clasele a 5-a şi a 8-a, conduşi de profesoara Drăghici Ioana, iar din partea ocolului, şeful de district  Călin Lucian, împreună cu pădurarii Dumitru Cismaş şi Dorel Călin.

În prima parte a zilei,  copiii, cadrul didactic însoţitor şi silvicultorii s-au deplasat la pepiniera din Porumbacu de Sus, unde li s-a făcut o scurtă introducere în magicul proces al evoluţiei unui arbore, de la stadiul de sămânţă, până la cel de maturitate. Copiilor li s-a explicat procedura de pregătire a humusului în solar şi modul de semănare a seminţelor de larice şi molid.

A urmat deplasarea în cadrul cantonului nr. 6 Glăjărie, unde au vizitat punctul de hrănire a animalelor sălbatice, precum şi observatorul instalat în apropiere.

Apoi, grupul s-a deplasat la livada seminceră de molid, pin cembra şi pin strob, unde au fost prezentate câteva date generale despre acest loc, despre modul în care se scot puieţii apţi de plantat, dar s-au făcut şi unele referiri la lucrările ce se desfăşoară în acest sezon în pepiniera Glăjărie.

De asemenea, fiecare elev a fost invitat să planteze un puiet de molid, silvicultorii explicându-le în prealabil tehnica de plantare a acestora.

La sfârşitul programului, s-a făcut o drumeţie prin pădure, în zona numită Domneasca, unde elevilor li s-au prezentat diferite specii forestiere şi li s-a povestit despre rolul pădurii pentru sănătatea noastră, a tuturor”, ne-a informat şeful Ocolului Silvic Avrig, ing. Marius Ureche.

Am mai aflat că, în această perioadă mai sunt prevăzute şi alte acţiuni similare, ce se vor desfăşura în colaborare cu alte instituţii de învăţământ.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia