Tribuna
„Lăzăriştii” din Avrig combat fumatul
Dan FRÂNCU
2344 vizualizari
„Lăzăriştii” din Avrig combat fumatul

Vineri dimineaţa, la Centrul de Documentare şi Informare din cadrul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig s-a desfăşurat o interesantă sesiune de informare, sesnsibilizare şi prevenire referitoare la fumat. Acţiunea  a avut ca organizatori, pe lângă instituţia de învăţământ gazdă, Asociaţia „FILANTROPIA ORTODOXĂ” a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu şi  „CENTRUL CULTURAL – MISIONAR GHEORGHE LAZĂR”  AVRIG, fiind prilejuită de aniversarea Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Fumatului, marcată anual la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în ziua de 31 mai.
În cadrul întâlnirii, Marius Talmaţchi şi Tudor Costea, reprezentanţii Sectorului Social al Arhiepiscopiei Sibiului, au prezentat elevilor din clasele a IX-a şi a II-a informaţii despre apariţia şi extinderea tutunului în lume, un scurt istoric al fumatului, precum şi despre nocivitatea acestui obicei, atât pentru fumătorii activi, cât şi pentru cei pasivi. Au fost prezentate situaţii statistice, s-au  făcut referiri diverse la multitudinea de probleme cauzate de fumat, s-a prezentat un scurt film despre efectul ţigării şi fumului provocat de aceasta asupra plămânilor umani etc. O parte a expunerii realizate a făcut referire şi la alte vicii extrem de dăunătoare, cum ar fi consumul de alcool şi substnţe interzise.
Spre finalul sesiunii, reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului au explicat elevilor de ce se implică Biserica Ortodoxă în astfel de acţiuni de informare şi consţientizare, complementare diverselor activităţi educative şcolare.
A vorbit celor prezenţi şi protopopul Avrigului, Pr. Vasile Gafton, care a pus un accent deosebit pe obiceiurile şi deprinderile copiilor, pe posibilitatea acestora de a alege în viaţă doar lucrurile bune, care le crează bucurii şi îi fac fericiţi.
Copiii au avut posibilitatea de a adresa întrebări referitoare la prezentările făcute, cei mai cooperanţi la acest capitol fiind, de departe, elevii din clasa a II-a.
Tot cu acest prilej, în Centrul de Informare şi Documentare au fost expuse câteva afăşe, realizate de elevii liceului avrigean, ce au ca temă lupta împotriva fumatului.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia