Tribuna
Las-o, frate, cu apelurile ecologiste! Aici e la noi! Arunci orice, oriunde
Dumitru CHISELIŢĂ
628 vizualizari
Las-o, frate, cu apelurile ecologiste! Aici e la noi! Arunci orice, oriunde
Lucrurile mici compun lumea noastră aia mare. De o vreme, avem prin zonele acestea, mai verzi şi mai "de case", tot felul de apeluri la un Pământ mai curat, la ecologie, la spirit european, în fine, la civilizaţie. Sau la un minim al ei.

 

Ultima mostră, amuzantă la culme, este pe strada Munteniei, probabil una din puţinele care sunt doar pietonale. Pe un copac, prinsă în pioneze (probabil din drag de copac, nu?) o folie de plastic cu un A4 în ea, pe care scrie, cu pixul şi destul de tulburat de la ploi şi ninsori: "Păstrează curăţenia pentru o planetă curată! Nu arunca pe jos! Nu polua Planeta Pământ".

Bun aşa! (zic eu). Uite că mai sunt cetăţeni care vor să avem curat nu doar când o arde cineva cu un proiect pe bani, când e campanie electorală, când doamna învăţătoare sau profesoară vrea să apară la ziar şi o pune cu elevii de-o "ecologizare" cu poze de grup cu tot. Şi nu termin eu de pronunţat în gând "aşa"-ul ăla că brusc, realitatea mă pocneşte în cap. Chiar la cam doi metri de disperatul apel la "eco", PE JOS; resturile unui dejun de la un fast-food din zonă (scuze, nu am vrut să vă lovim la imagine, dar asta e, nu ştii cui vinzi şi unde mănâncă clientul). Ceva mai încolo, un "bebeluş" de Timişoreana. Ceva şi mai încolo, o creşă întreagă de bebeluşi din aceştia. Ceva şi mai încolo, altele.

Morala: Las-o, frate (sau soro) cu apelurile ecologiste! Aici e la noi! Arunci orice, oriunde. Sunt curios dacă nu cumva sunt singurul care a trecut pe acolo, a citit şi nu a aruncat ceva de mâncare pe jos.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia