Tribuna
„Laboratorul de sănătate” de la Mănăstirea Măgura – Jina a primit oaspeți din Mârșa și Avrig
„Laboratorul de sănătate” de la Mănăstirea Măgura – Jina a primit oaspeți din Mârșa și Avrig

La sfârșitul săptămânii trecute, elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic Mârșa, alături de colegii lor de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, au participat la un pelerinaj în Mărginimea Sibiului, activitate din cadrul proiectului „Educația – calea spre o cetățenie responsabilă și activă”.

Deplasarea a oferit participanților prilejul de a descoperi unul din locurile unde s-a păstrat cât mai autentic posibil identitatea românescă din Transilvania: limbă, credinţă, tradiţii, port, obiceiuri.

„Ținta principală a activității a fost Mănăstirea Măgura, aflată în inima munților, unde grupul a ajuns după ce fiecare participant a admirat frumuseţea naturii şi pitorescul locurilor. Aici am fost primiți cu multă căldură și dragoste de către obștea mănăstirii. Am aflat istoria locurilor, când și cum a fost ctitorită mănăstirea, apoi am descoperit efectul miraculos al plantelor - leacuri lăsate de Dumnezeu în natură, în laboratorul aflat la mansarda corpului de chilii, unde se prepară ceaiuri, siropuri naturale, creme, săpunuri, bitter suedez, dulceaţă şi multe alte produse naturiste, pe care maicile le oferă spre vânzare pelerinilor veniţi la mănăstire. Am degustat o parte din aceste produse, alături de alte preparate mănăstirești, la masa oferită cu multă dragoste copiilor de către măicuțe. Activitatea s-a finalizat cu o drumeție pe dealurile din jurul mănăstirii, unde am întâlnit nenumărate colibe ciobănești. Sunt locurile unde ciobanii mărgineni își aduceau mioarele la păscut. Multe dintre ele sunt nefolosite de ani buni, deoarece viața sătească de odinioară s-a schimbat și oamenii nu se mai ocupă de oieritul tradițional așa cum se făcea pe vremuri. Mulțumim obștii mănăstirești pentru căldura și dragostea duhovnicească cu care ne-au primit. Dumnezeu să le dea sănătate și să le înmulțească darurile oferite”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Mârșa.

Pelerinajul la Mănăstirea Măgura a fost inclus în programul de activități desfășurate prin proiectul ,,Educația - calea spre o cetățenie responsabilă și activă", cofinanțat de către Consiliul Județean Sibiu (Agenda pentru Educație 2023).

D.F.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA