Tribuna
PNL
Laborator de Zoologia vertebratelor, pentru studenţii ULBS
Laborator de Zoologia vertebratelor, pentru studenţii ULBS
* Cel mai nou laborator al Universităţii "Lucian Blaga" are la bază o colecţie-donaţie de animale şi trofee de vânătoare*
Noul an universitar a adus Facultăţii de Ştiinţe a ULBS un laborator nou, unul de zoologia vertebratelor. Inaugurarea lui a avut loc ieri, în prezenţa rectorului ULBS, Constantin Oprean, a decanului Dumitru Batâr, a câtorva dintre profesorii şi studenţii instituţiei.
La baza laboratorului stă donaţia medieşeanului Pompei Hădărean. Donaţia este constituită din trofee de vânătoare şi animale împăiate provenite din colecţia Costică Vraciu. În semn de mulţumire pentru această donaţie, rectorul Constantin Oprean i-a oferit medalia ULBS lui Pompei Hădărean, iar familia colecţionarului Costică Vraciu a primit o Diplomă de recunoştinţă.
Noile piese le vor permite studenţilor să aprofundeze cunoştiinţele teoretice prin observaţii practice. "E o donaţie foarte importantă pentru un demers didactic de calitate. În era digitală, piesa de colecţie este adeseori uitată, dar ea furnizează detalii pe care altfel cu greu le-am putea observa. În plus, aceste piese sunt mărturii ale istoriei naturale", a spus Angela Maria Bănăduc, cadru didactic ULBS. O parte din piesele donate împreună cu altele dinainte existente în patrimoniul Facultăţii constituie acum baza expoziţiei de studiu din noul laborator.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia