Tribuna
PNL
La Săcădate, "Şcoala Altfel” a însemnat activităţi diverse şi deosebit de atractive
La Săcădate,
Şi pentru instituţiile de învăţământ mai mici, de la sate, implementarea proiectului "Şcoala Altfel” a fost un prilej cât se poate de nimerit de a arăta tuturor că aici învaţă copii deosebiţi, coordonaţi şi înconjuraţi de cadre didactice devotate meseriei, iar activităţile desfăşurate împreună sunt deosebit de interesante. Un exemplu în acest sens este Şcoala Primară din Săcădate, în zilele săptămânii trecute elevii şi cadrele didactice de aici, în colaborare cu diverşi parteneri, reuşind să fie părtaşi la o serie deosebită de activităţi extraşcolare, al căror scop principal a fost acela de a contribui la dezvoltarea emoţională, creativă, socială şi culturală a copiilor. Organizatorul principal al activităţilor a fost doamna profesor în învăţământul primar Simona Menning, ce s-a bizuit, şi de această dată, pe sprijinul Asociaţiei "Vatra Satului Săcădate şi al şcolii Gimnaziale Avrig (instituţie coordonatoare), dar şi al altor colaboratori ori parteneri.

 

Săptămâna “Şcoala Altfel” a debutat cu o activitate realizată împreună cu psihologul Adrian Răulea, acesta propunând copiilor un joc, prin care s-au evidenţiat emoţiile de bază şi inteligenţa emoţională a acestora.

Marţi, prin activitatea “Să ne cunoaştem tara!”, copiii clasei a IV-a au socializat cu elevii clasei simultane, cu elevii claselor a IV- a A şi a IV-a B de la Şcoală Gimnazială Avrig, împreună participând la o excursie ce le-a oferit prilejul de a descoperi frumuseţile Salinei Turda şi obiectivele turistice din Alba Iulia. La activitate au participat şi profesoarele Florenţa Morariu, Daniela Prier şi Mihaela Urzică.

Miercuri, 17 aprilie, elevii clasei a IV-a din Săcădate au participat la activitatea “Prietenie şi culoare”, la Şcoala Gimnazială “Badea Cârţan” din Cîrţişoara, alături de elevii clasei a III-a (coordonator, prof. Roxana Ciofec). Atelierele de creaţie s-au desfăşurat în cadrul parteneriatului existent între cele două şcoli sibiene.

Joi a fost “Ziua talentelor”. Împreună cu elevi de la Şcoala Gimnazială Avrig, cu elevii clasei pregătitoare şi clasei I, îndrumaţi de profesoarele Elena Oancea şi Cristina Caroli, cu sprijinul preşedintei Asociaţiei “Vatra Satului Săcădate”, Anca Groza, cei mici au fost împărţiţi pe grupe şi au desfăşurat, pe rând, diverse activităţi în Atelierul de învăţare prin joc şi explorare, în Atelierul de creaţie şi în Sala de Sport. La sfârşit, elevii au prezentat un scurt program artistic, cu glume, gimnastică ritmică, cântece şi dansuri populare. Toti elevii şi preşcolarii au fost premiaţi cu diplome şi cu un coşuleţ cu dulciuri. La activităţile de joi au colaborat cadrele didactice Simona Menning, Florenţa Morariu, Andreea Ionaş, Mirela Iorgulan şi Cătălin Oprea.

În ultima zi de şcoală a săptămânii, elevii clasei a IV-a de la şcoala din Săcădate au confecţionat decoraţii de Paşti şi de primăvară, şi s-au jucat cu diverse jocuri Hape, dăruite de Nora Scarlet.

Mulţumirea, bucuria, împlinirea sufletească a copiilor, precum şi uimirea şi voia bună, au răsplătit, cu vârf şi îndesat, efortul depus de cei care le-au fost alături în aceste zile.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica