Tribuna
AFF
 
La plimbare cu ciclodrezina
La plimbare cu ciclodrezina

Un grup de tineri din Sibiu cărora le place să se bucure de binefacerile naturii, trecând de pe Valea Oltului, dinspre Avrig  prin pădure, pe Valea Hârtibaciului a nimerit în zona Cornăţel, unde în aşteptarea unui mijloc de transport spre acasă a descoperit linia ferată îngustă. Şi cum imaginaţia oamenilor deştepţi este veşnic trează, văzând liniile nefolosite s-au gândit să le găsească o întrebuinţare.
    Făcând parte din categoria celor care ştiu că activitatea şi acţiunea sunt moduri normale ale existenţei umane şi nu lenea combinată cu infatuarea, au trecut la treabă. Şi pentru că minţile active nu au numai idei ci găsesc şi soluţii, ei au conceput şi şi-au construit cu propriile forţe un fel de drezină, uşor transportabilă şi uşor de pus în funcţiune. Funcţionând pe principiul bicicletei au numit-o ciclodrezină. Şi când au chef petrec clipe minunate în frumosul peisaj de pe Valea Hârtibaciului.
    Iniţiativa lor merită felicitări, pentru că nu s-au mulţumit numai să folosească linia ferată ci se ocupă şi de întreţinerea ei, iebicidând pe o porţiune destul de mare vegetaţia crescută abundent după o lungă perioadă de neglijare.
    Până când cei care se străduiesc să pună în valoare linia ferată îngustă -monument istoric reprezentativ pentru Valea Hârtibaciului- , până se răzbeşte prin hăţişurile birocraţiei pentru alocare de fonduri, ne bucurăm că nişte tineri inimoşi au găsit soluţia, simplă şi eficientă de a o folosi.
    Fotografiile şi puţinele date despre aceşti tineri ne-au fost furnizate, cu modestă reţinere de inginerul Radu Vasile Popa, unul din membrii grupului.
    Se pare că pentru cei interesaţi au o ciclodrezină în plus.
                                    I. BÂRSAN

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA