Tribuna
Sevis
La mulţi ani, pentru cei 174 de ani de existenţă ai AFT
Adrian POPESCU
426 vizualizari
La mulţi ani, pentru cei 174 de ani de existenţă ai AFT
"La ceas aniversar, adresez sincere felicitări cadrelor didactice şi instructorilor militari pentru pasiu-nea cu care îşi onorează nobila profesie, pentru munca prin care au încununat personalitatea a nume-roase promoţii de studenţi, personalului administrativ care a făcut posibil ca proiectele să devină rea-litate, şi nu în ultimul rând, studenţilor militari care ne fac cinste prin conduita, spiritul civic, dar şi maturitatea de care dau dovadă". Acesta este mesajul rectorului academiei, gl.bg.prof.univ.dr.ing Ghiţă Bârsan, adresat truditorilor din galonata academie militară de la Sibiu, în luna în care sărbăto-reşte 174 de ani de existenţă.

Drumul performanţei academico-militare

 

La 13 iunie 1847, se înfiinţa la Bucureşti prima şcoală militară de ofiţeri din România. Ulterior, după două războaie (cel de Independenţă şi Primul Război Mondial) dar şi odată cu înfăptuirea României Mari, în 1920, era înfiinţată la Sibiu cea de-a doua Şcoală Militară de Ofiţeri de Infanterie. Prin fuziunea celor două şcoli militare (n.n. în anul 1932) prinde contur tot în Sibiu Şcoala de Ofiţeri de Infanterie "Principele Carol". 20 de ani mai târziu, avea să primească numele lui Nicolae Bălcescu. Ei bine, această instituţie academico-militară, acum când marchează cei 174 de ani, poate raporta ţării că a devenit o academieî militară modernă, cu un grad ridicat de încredere, performantă, acordată pe deplin la exigenţele societăţii, o instituţie bazată pe cunoaştere, dar şi la exigenţele din cadrul NATO.  AFT şi sub conducerea gl. bg. prof. univ. dr. ing Ghiţă Bârsan a demonstrat mobilitate, putere de adaptare structurală şi funcţională chiar şi sub presiunea noilor provocări generate de pandemie, dovedind că este un campus universitar integrat care corespunde actualelor cerinţe de formare a ofiţerilor din Forţele Terestre Române". Ca atare Tribuna adresează sărbătoriţilor, în numele comunităţii sibiene, "La mulţi ani!"

 

Un binemeritat spectacol folcloric

 

Corpul Cadeţilor "Gl.mr.Nicolae Uscoi" din AFT, cu ocazia împlinirii a 174 de ani de învăţământ militar românesc a organizat un spectacol folcloric, care a avut ca scop perpe­tuarea tradiţiilor, o activitate culturală concepută ca un liant între trecutul glorios al românilor şi prezentul lor, un demers încheiat la superlativ cu spectacolul susţinut de Ansamblul Profesionist "Cindrelul - Junii Sibiului", condus de către doamna Silvia Macrea".

 

Preţuirea elitelor

 

Tot în acest ceas de sărbătoare, premiul din 2021 care poartă numele patronului spiritual al AFT, istoricul şi revoluţionarul Nicolae Bălcescu ( n.n. care este atribuit începând cu anul 2007, celor mai merituoşi reprezentanţi ai comunităţii academice militare sibiene), a fost acordat, în cadru festiv, sd.sg. Raluca Anamaria Petrescu, de către rectorul acade­miei, gl.bg.prof.univ.dr.ing Ghiţă Bârsan, pentru implicarea activă în organizarea şi desfăşu­rarea evenimentelor care au adus un plus de valoare imaginii instituţiei şi pentru seriozitatea de care a dat dovadă în pregătirea profe­sională. Raluca este preşedintele Corpului Cadeţilor "Gl.mr.Nicolae Uscoi" - structură studenţească care îşi propune organizarea de activităţi culturale, educaţionale şi sportive în care să fie implicaţi cât mai mulţi cadeţi sibieni.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia