Tribuna
Apa Canal
La Bradu, fostul DN 1 a intrat în reabilitare
Dan FRÂNCU
2562 vizualizari
La Bradu, fostul DN 1 a intrat în reabilitare

Deşi a fost o promisiune făcută de primarii ce s-au perindat în ultimii 10-15 ani la Primăria oraşului Avrig, asfaltarea drumului vechi din satul Bradu a început să devină un fapt concret doar de câteva zile. Execuţia proiectului "Reabilitare drum vechi în localitatea Bradu, oraş Avrig” (fostul traseu al DN 1, prin satul Bradu), a început cu lucrarea de curăţare a marginilor drumului şi a rigolelor aferente, a continuat cu frezarea parţială a vechiului strat asfaltic şi turnarea unei emulsii care să asigure priza cu straturile asfaltice. Apoi, s-a turnat stratul de egalizare, menit să uniformizeze suprafaţa drumului, peste acesta fiind adăugat un strat gros de asfalt. Deşi au trecut doar câteva zile de la începerea efectivă a lucrărilor, iar termenul de execuţie este de opt săptămâni, ritmul în care se desfăşoară activitatea este unul foarte bun, deja finalizându-se asfaltarea pe primele sute de metri, astfel că există premisa ca întreaga lucrare să se încheie mult mai repede decât s-a prognozat.
Reabilitarea drumului vechi din satul Bradu va fi efectuată pe distanţa cuprinsă între ieşirea în noul traseu al DN1 înspre Avrig şi intersecţia cu DN1 din centrul localităţii, lungimea totală de drum reabilitat măsurând 815 metri. Lăţimea stratului asfaltic este cuprinsă între 5,5 şi 6 metri. Pe marginile drumului, acolo unde va fi nevoie, vor fi amenajate acostamente din piatră concasată şi vor fi lăsate vechile rigole pentru scurgerea apelor pluviale.
Valoarea totală a investiţiei este de 342.073,71 lei (fără TVA) iar sursa de finanţare este bugetul local al oraşului Avrig.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA