Tribuna
La şase ani, nu poate alerga cu copiii afară
La şase ani, nu poate alerga cu copiii afară
Elena are numai şase ani, dar nu se poate bucura de copilărie aşa cum o fac cei de vârsta ei. Fetiţa suferă de luxaţie neurologică de şold şi, cu toate că a trecut prin multe intervenţii chirurgicale, problemele ei nu şi-au găsit soluţie. Astăzi, riscă să nu mai poată alerga niciodată în braţele mamei, să nu mai meargă, dacă nu va fi operată la şoldul drept. Singură, însă, nu poate reuşi. Are nevoie de sufletul oamenilor pentru a strânge suma de care are nevoie: 23.500 de lei.

Micuţa familiei Petică a avut cei mai frumoşi ani, cei ai copilăriei, marcaţi de tristeţe. Din cauza malformaţiei la coloană, Elena a înlocuit jucăriile cu o ortoză purtată de trei ani, aproape zilnic. Luni de zile, a fost imobilizată în gips, iar spitalul i-a devenit fetiţei o a doua casă. Visul ei dintotdeauna este să devină balerină, dar viaţa sa stă în mâinile cunoscutului doctor Alexandru Thiery, din Bucureşti, care, recent, a realizat o premieră medicală în România, reuşind să opereze o tânără de 14 ani, ce sufere de scolioză dublă, asociată cu malformaţia măduvei spinării.
Despre operaţia Elenei, medicul spune că este certă. "Elena a avut un mielomeningocel, a fost operată la foarte scurt timp după naştere de un coleg, având o evoluţie nevralgică exce­lentă, însă cu un şold instabil, aşa cum sunt şoldurile neurologice. Mielomeningocelul este o boală care presupune o musculatură, în general, moale, şoldul devine instabil şi, încet-încet, se luxează. Intervenţia este o operaţie relativ complicată, dar cu rezultate foarte bune, însă la pacientul neurologic există un risc de recidivă. Solduri perfect operate cu o acoperire a capului femural pot să recidiveze pentru că noi, din păcate, nu tratăm cauza. Nu avem cum să o tratăm. Acei neuroni prost formaţi în perioada embrionară nu pot fi înlocuiţi şi ei nu vor inerva corect musculatura. Noi tratăm efectul problemei, iar cauza persistă, lucru care ar putea să ducă la recidivă. Totuşi, indicaţia chirurgicală este certă: un pacient cu luxaţie neurologică de şold trebuie operat, pentru că altfel îşi pierde mersul", spune medicul din Bucureşti.
Ca să aibă o şansă la viaţă, Asociaţia "Salvea­ză o inimă" a demarat o campanie de strângere de fonduri. Cei care vor să o ajute pe Elena să poată merge pot face donaţii
pe platforma https://salveazaoinima.ro/campaigns/elena-petica/,  unde oamenii cu suflet pot dona online, sau în conturile bancare ale mamei: RO58BRDE180SV73264951800 (Lei) sau RO41BRDE180SV00372701800 (Euro). Până la ora actuală, asociaţia a reuşit să strângă aproximativ 20% din suma de care are nevoie până la jumătatea lunii septembrie.

 

comentarii
1 comentarii

Oportunitatea celor care vor bani repede! Mai este doar putin! Suntem deja in plina dezvoltare si cautam oameni ambitiosi care vor sa castige bani imediat, cu o munca extrem de interesanta! Noi vrem sa ne extindem si mai mult, asa ca locul dvs este aici, in echipa noastra, daca vreti un viitor mai bun si rezolvarea urgenta a problemelor financiare. Solicitati imediat detalii la adresa de email: tsaveta@yahoo.com
todora
09.08.2015 18:31
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia