Continental
Tribuna
Klaus Iohannis: ”Vreau să construim România normală, puternică, adică un stat funcţional. PNL înţelege acest drum”
Klaus Iohannis: ”Vreau să construim România normală, puternică, adică un stat funcţional. PNL înţelege acest drum”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a explicat la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est, motivul pentru care a decis să respingă ultimele propuneri de miniştri venite din partea social-democraţilor. „Vedeţi foarte bine că se iau la PSD noi decizii pe care trebuie să le blochez, pentru că România riscă să fie distrusă de PSD. În toţi aceşti ani am reuşit să oprim foarte multe erori, dar PSD nu a învăţat nimic. Aţi urmărit cu siguranţă ultimele etape de aşa-numite remanieri. PSD a pierdut majoritatea în Parlament, dar îi este frică să meargă în Parlament să îşi ia votul de validare şi atunci am fost nevoit nu o dată, nu de două ori, de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie. România nu va putea niciodată să progreseze aşa, în acest stil PSD-ist, însă există oameni pregătiţi care pot să conducă onest, cu responsabilitate şi pe mulţi dintre ei îi văd astăzi în această sală”, a afirmat Iohannis la întâlnirea liberalilor.

 

”Viitorul nu înseamnă doar bătălia cu PSD, înseamnă guvernare responsabilă”

 

 Klaus Iohannis a spus că alegerile prezidenţiale înseamnă şansa României de a opri distrugerea ţării. „Pentru mine lupta aceasta nu e o luptă pentru un nou mandat, este şansa de a clădi ce nu s-a realizat în războiul permanent cu PSD, în eforul de a-i opri să distrugă România. Viitorul nu înseamnă doar bătălia cu PSD, înseamnă guvernare responsabilă, economie sănătoasă cu creştere durabilă, înseamnă idei comune, parteneriat şi colaborare. Eu vreau să construim România normală, puternică, adică un stat funcţional cu instituţii eficiente puse în slujba cetăţeanului. Mă bazez pe voi ca să le transformăm pe toate acestea în realitate” a spus Iohannis la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est.

 

”În aceşti ani grei de luptă cu PSD mi-am folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca legi, măsuri catastrofale”

 

În opinia preşedintelui Klaus Iohannis guvernarea PSD-ALDE de acum este ”cea mai păguboasă guvernare de la Revoluţie”. „PSD a produs cea mai dezastruoasă, cea mai păguboasă guvernare de la Revoluţie încoace. Ruşine! România anului 2019, cu o guvernare PSD, e un stat membru al UE fără spitale, fără autostrăzi, cu şcoli încă nesigure şi nefuncţionale, un stat în care iniţiativa privată şi investiţiile care generează dezvoltare sunt descurajate. În România anului 2019 nu avem asigurat nici măcar transportul public care să facă legătura permanentă între oraşele mari şi comunele din jurul loc. În asaltul continuu asupra statului român, PSD nu a mai avut timp să guverneze şi pentru oameni”, a afirmat Iohannis.

 

”Mă aflu azi aici pentru că PNL înţelege nevoia unui nou început pentru România”

 

Preşedintele le-a transmis liberalilor că proiectul ”României normale”, conceput de el este un efort colectiv, iar PNL va avea un rol determinant, va fi motorul acestei viitoare construcţii. „Eu ştiu ce trebuie făcut. Iar primul pas, aţi ghicit, e îndepărtarea acestei guvernări nocive, PSD-iste. Repararea răului făcut de PSD în toţi aceşti ani în justiţie, adminsitraţie, economie, în zone unde statul a fost distrus, trebuie refăcut cât mai rapid. (...) Mă aflu azi aici pentru că PNL înţelege acest drum şi înţelege nevoia unui nou început pentru România. Aţi câştigat alegerile europarlamentare şi vă felicit încă o dată pentru asta. Aţi ajuns la acest rezultat pentru că v-aţi mobilizat, aţi propus o echipă foarte bună şi aţi dat oamenilor semnalul că pot avea încredere în voi. Aveţi primari eficienţi în multe localităţi din ţară, o echipă cu oameni pregătiţi să îşi asume intrarea la guvernare. Veţi fi principalul partid al unei coaliţii democratice care va guverna România mult mai bine pentru cetăţeni”, a spus Iohannis în faţa liberalilor prezenţi la adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est.

 

Raluca Turcan: Klaus Iohannis este un preşedinte bun şi eficient într-o Românie europeană

 

Preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a vorbit în discursul său de la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est despre ultimele ”zvâcniri” ale unui guvern falimentar. ”De aproape trei ani, Preşedintele Klaus Iohannis şi PNL au constituit Rezistenţa la politica nocivă a PSD. Zilele acestea asistam la ultimele zvâcniri de disperare ale guvernului PSD. După ce a secătuit ţara de tot ce se putea, PSD a ajuns să fure până şi miniştri, orice, numai să nu piardă puterea! Nu doar ca au dat legi ca să îi scape pe corupţi. Au dat drumul la 19.000 de infractori periculoşi de stradă. Şi, pentru că asta nu era destul, i-au apăsat pe oameni cu povara unui trai mai scump. De 3 ani, România este campioană în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor. şi-au pus pilele şi clienţii pe funcţii plătite într-o lună cu leafa unui om de rând pe un an. Nu le-a păsat de spitale, unde oamenii mor cu zile. Adevărul gol goluţ este că, aproape trei ani, au guvernat împotriva românilor. Pe Preşedintele votat de români l-au sabotat, pe cetăţeni i-au dispreţuit, minţit şi furat. PSD a dat naştere unui stat care lucrează împotriva românilor. De aceea, PSD trebuie distrus ca sistem. Oricine au fost liderii, crezul politic a fost unul singur: că România le aparţine. Odată cocoţaţi pe funcţii, au vrut tot mai mult, în dispreţul interesului public. Vom schimba toate aceste lucruri! PSD va plăti, la vot, factura tuturor şanselor ratate pentru ţară”, a spus Raluca Turcan.

comentarii
8 comentarii

Niste ordinari profitori, nu stiu cum sa puna mana pe ciolan. Chiar nu-i este rusine si lui Iohanis sa spuna ca acest guvern a distrus tara ?? acest guvern a facut ceva pentru romani.salariati, pentru pensionari, pentru tara, iar ei vor sa distruga. Ce a facut acest Werner in 5 ani decat s-a plimbat si a cheltuit banii romanilor , rusine sa le fie. Doar unii batuti in cap mai voteaza aceasta cloaca.
Tibi
16.09.2019 07:49
"acest guvern" adica incompetetii hoti din psd au indatorat tara pentru 30 de ani si au furat banii astia sau i-au dat pe pensii si salarii speciale !

ATAT !!!
micule nici nu stii cat de mic poti tu sa fi
16.09.2019 08:45
Mai nemernicule, tu care spui ca acest guvern a indatorat tara ca a marit salarile si pensiile, intreaba-l pe ordinarul de Basescu unde s-au dus cele 20 miliarde de euro imprumutate de la FMI si ce a facut cu banii rezultati din vanzarea flotei??. Tu sa vorbesti cand esti sigur pe ceea ce spui, imi dau seama cat esti de informat, tara a indatorato Basescu, dupa care a venit Iohanis care nu face nimic decat vacante, concedii, plimbari la Sibiu, toate astea pe cheltuiala noastra a romanilor.
Bogdan
16.09.2019 11:42
stiu ca unui asistat ca tine i se par normale pensii si salarii nemuncite de peste 10.000 EURO PE LUNA.
dar pentru cei care trag din greu pentru banii de paine asta e hotie la drumul mare !!!

nu mai tin minciunile voastre , nici in Moldova nici in Olt, Arges, Ialomita, Calarasi sau Teleroman.
iar in Sibiu nu a fost cazul niciodata.
nu fa spume ca tot sub 10% pe tara ajungeti !
si inainte de eurparlamentare tot asa viteaz te dadeai, cat a luat psd in Sibiu atunci ?

ps. cand s-a vandut flota oare cine era la putere ? psd !
cine era prim-ministru ? nastase de la psd !
cand era s-a luat imprumutul de la fni unde era psd ? IN GUVERN !!!
deci mai incet cu pianul pe scari ca nu a fost furt in Romania sa nu fie psd implicat.
@unicul postac psd cu personalitati multiple
16.09.2019 13:14
evolutia datoriei publice a Romaniei in ultimii 10 ani conform BNR:
in 2008: 9 miliarde euro
in februarie 2018: 34 MILIARDE EURO
si datoria totala
in 2008: 72 miliarde euro
in februarie 2018: 95 MILIARDE EURO (acum probabil peste 100 MILIARDE)
pt papagalul mincinos psd
16.09.2019 13:44
Daca nu era Klaus Iohannis, Romania era acum calcata pe cap de PSD. A fost singurul care a facut ca tara asta sa nu fie in totalitate, cu justititie, cu administratie, cu institutii in subordinea lui Dragnea.
Ionut1595
16.09.2019 13:55
Sibiul este astazi unde este fiindca nu s-a lasat niciodata condus de PSD si este peste alte orase de aceeasi dimensiune fiindca a fost condus de Iohannis. Restul sunt povesti!
George
16.09.2019 13:58
Amestecul de teme in comentarii este scoala pesedista. Din fericire , rezultatele celor mai recente alegeri a dovedit ca nu mai pune nimeni botul! Romanii vor scapa de PSD complet in curand
DIANA
16.09.2019 14:04
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia